Articles

Whole Wheat Chocolate Cupcakes

Om du har varit i närheten av internet har du kanske lagt märke till att cupcakes nyligen varit ”inne” överallt. Det fanns alla sorters designer-cupcakes och färgade cupcakes, som såg för vackra ut för att ätas! En gemensam faktor var att de flesta hade massor av glasyr på sig, utöver färgerna och de raffinerade ingredienserna. Eftersom barn inte kan motstå saker som cupcakes är det upp till oss att ändra på saker och ting lite grann. Presto – här är ett recept på chokladcupcakes av fullkorn, fritt från färgämnen och raffinerat mjöl, men lika gott som alltid!

whole wheat chocolate cupcakes

Torra ingredienser:

Vetevetemjöl – 1 kopp
Castorsocker – 1 kopp
Kakaopulver – 4 tsk
Salt – en nypa
Bakpulver – 1+1/2 tsk

Vita ingredienser:

Öl – 1/4 kopp + 1 msk
Mjölk – 1 kopp
Vaniljessens – 1 tsk

Metod:

1. Förvärm ugnen på 180 grader Celsius i 10 minuter. Klä en muffinsplåt med muffinsformar.

2. Sikta alla torra ingredienser tillsammans två gånger och ställ dem åt sidan.

whole wheat chocolate cupcakes

3. Vispa ihop de våta ingredienserna.

whole wheat chocolate cupcakes

4. Tillsätt de torra ingredienserna till de våta ingredienserna och vispa väl så att det blir en jämn smet. Om smeten är för torr tillsätt 1-2 msk mjölk för att göra den slät och klumpfri.

whole wheat chocolate cupcakes

5. Fyll varje cupcakeform i den förberedda formen med smeten upp till 2/3 av deras kapacitet. Klappa formen lätt på plattan för att frigöra eventuella luftbubblor.

whole wheat chocolate cupcakes

6. Grädda i 180 grader Celsius i 20-25 minuter. För att kontrollera om den är färdiggräddad, sätt en tandpetare i mitten av en cupcake, den ska komma ut ren eller med några fuktiga smulor. Justera tidningen & temperaturen eftersom varje ugn fungerar olika.

7. Låt dem svalna ordentligt innan de serveras. De kan förvaras upp till 3 dagar i en lufttät låda.

whole wheat chocolate cupcakes

Dessa cupcakes har en god chokladsmak, så de passar bra till lite vanlig mjölk. Förbered dem på eftermiddagen och låt dem svalna, så kan du se barnens ansiktsuttryck när de kommer hem från skolan – ovärderligt!

Författare

ShreyaShreya är en doktorand i försäkringshantering från Mumbai. Hon arbetade i närmare tre år i branschen innan hon för några år sedan drog sig tillbaka för att bli hemmafru. Hon njuter grundligt av sitt nya liv, särskilt av att laga mat till sina nära och kära. Hon är en foodie och älskar att experimentera med mat och tror på att ge sig själv näring på ett hälsosamt sätt. Du kan kolla in hennes läckra recept på https://polkapuffs.wordpress.com/.

5.0 från 2 recensioner

Helvete-chokladmuffins
Förberedelsetid
15 min

KOKTID
30 minuter

TOTALT TID
45 minuter

Barn älskar cupcakes, och det är upp till oss att ändra receptet för att göra det nyttigare! Prova vårt recept på chokladmuffins med helvete – gott och nyttigt!
Författare: Shreya
Recept typ: Kött: Indiskt
Kök: Indiskt
Servar: 9

INGREDIENSER
 • Vetevetemjöl – 1 kopp
 • Kornsocker – 1 kopp
 • Kakaopulver – 4 tsk
 • Salt – en nypa
 • Bakpulver – 1 kopp
 • 1+1/2 tsk
 • Öl – ¼ kopp + 1 msk
 • Mjölk – 1 kopp
 • Vaniljessens – 1 tsk
METOD
 1. Förvärm ugnen på 180 grader Celsius i 10 minuter. Klä en muffinsplåt med muffinsformar.
 2. Sil alla torra ingredienser tillsammans två gånger och ställ dem åt sidan.
 3. Pisk de våta ingredienserna tillsammans.
 4. Häll de torra ingredienserna i de våta ingredienserna och vispa väl så att det blir en jämn smet. Om smeten är för torr tillsätt 1-2 msk mjölk för att göra den slät och klumpfri.
 5. Fyll varje cupcakeform i den förberedda formen med smeten upp till ⅔ av deras kapacitet. Klappa formen lätt på plattformen för att frigöra eventuella luftbubblor.
 6. Bak i 180 grader Celsius i 20-25 minuter. För att kontrollera om den är färdiggräddad, sätt en tandpetare i mitten av en cupcake, den ska komma ut ren eller med några fuktiga smulor. Justera tidningen & temperatur eftersom varje ugn fungerar olika.
 7. Kyl ordentligt före servering. De kan förvaras upp till 3 dagar i en lufttät låda.
3.5.3208