Articles

UX Case Study – A Food Delivery App Focusing On Your Need

Länge med millennials gradvis flytta den globala demografin, att ha mat levererad i hemmet är en växande aptit i restaurangbranschen, en rapport som släpptes av investeringsbanken UBS prognostiserar matleverans försäljning skulle kunna öka ett årligt genomsnitt på mer än 20% till $365 miljarder dollar världen över år 2030, från $35 miljarder. Rapporten visar också att millennials är tre gånger så benägna att beställa in mat än sina föräldrar, eller att matleveransappar nu i genomsnitt är bland de 40 mest nedladdade apparna på större marknader.

”Det kan finnas ett scenario där de flesta måltider som för närvarande tillagas hemma år 2030 i stället beställs online och levereras från antingen restauranger eller centralkök.”

Som du kanske märker finns det redan en hel del leveransappar på marknaden, inklusive några välkända företag, som Ubereats, Doordash, Grubhub, Amazon. Du är förmodligen nyfiken på varför vi behöver så många appar för att göra en sak. Det beror på att marknaden för matleveranser fortfarande växer tillräckligt snabbt för att konkurrenterna har många affärer att vinna – och inte bara från varandra. Den totala försäljningen av matleveranser ökade med 51 procent från augusti till mars, enligt Second Measure. Dessutom finns det ingen tydlig tendens till användarlojalitet mellan olika leveransappar. Kunderna migrerar lätt från en app till en annan beroende på vilka restaurangalternativ en plattform kan erbjuda.

Nyligen har vissa leveransappar börjat erbjuda prenumerationsprogram för att behålla sina kunder och ta marknadsandelar. Kampanj- och prissättningsstrategier kan dock på något sätt ge ett varumärke differentiering, men de är fortfarande lätta att kopieras av konkurrenterna. Den här studien vill ta en annan vinkel på differentierande värde och ta en djupgående titt på användarnas perspektiv på att använda matleveranstjänster. Vårt slutgiltiga mål är att ta reda på vilka förväntningar och utmaningar användarna har när de beställer mat på nätet. Genom att ta en UX-strategi för att differentiera vår användarupplevelse och skapa det mindre troliga replikerbara värdet av vår leveransapp.

Ansats &Process

Användarundersökning: Intervju & Journey Map

I början av studien genomförde jag en intervju med flera deltagare som regelbundet använder matleveransappar online. Efter att ha pratat med människor om deras verkliga erfarenheter och förväntningar på leveransappar utvecklade jag en användarresekarta för att fånga upp de avgörande smärtpunkterna och utmaningen som användarna kan stöta på och orsaka frustration. Här är mitt intervjuformulär och resekartan baserad på resultatet.

Intervjufråga

.