Articles

Allt om Xbox Insider Preview Rings

I juni 2018 meddelade vi att vi lagt till Alpha Skip-Ahead till våra befintliga Xbox One Update Preview-ringar. Målet var att ge spelarna möjlighet att ge feedback på Xbox One-builds eller funktioner långt innan vi räknar med att släppa dem till allmänheten. Tack vare våra mest entusiastiska medlemmar är det målet på väg att bli verklighet.

Då vi har sett förvirring om skillnaden mellan ringarna hoppas vi att det här inlägget ska hjälpa dig att förstå syftet med var och en av dem.

Xbox Insider Program Rings

Från och med augusti 2019 är de nuvarande Xbox Insider-ringarna:

 • Alpha Skip-Ahead – En ring med ”endast inbjudna” som tar emot förhandsversioner av en framtida Xbox One OS-release.
  • ”Framtida” release innebär att dessa builds kanske inte släpps till GA på ett tag. Därför kan de innehålla andra funktioner än andra ringar.
 • Alpha – En ring för inbjudna som tar emot förhandsversioner av nästa kommande Xbox One OS-version.
  • Detta innebär att detta är en förhandsversion av den version som kommer att levereras till den allmänna publiken (GA) härnäst.
  • Alpha får en förhandsversion av nästa kommande build före alla andra ringar.
 • Beta – En öppen ring för Xbox Insiders med tre eller fler månaders tjänstgöring, med nivå 5 eller högre i programmet.
  • Beta tar emot nästa offentliga version av ett Xbox One-operativsystem som börjar någon gång senare än Alpha.
  • När Beta tar emot en build släpps den vanligtvis samma vecka som Alpha tar emot dem.
 • Delta – En öppen ring för Xbox Insiders med 1 eller fler månaders tjänstgöring, med en nivå 2 eller högre i programmet.
 • Omega – En öppen ring för alla som vill få systemuppdateringar och funktioner strax innan de släpps till GA.

Högsta fråga från Xbox Insiders

”Jag är med i Skip-Ahead, men vi har inte fått samma funktioner som Alpha. Ibland får vi dem efter Alpha. Vad är det som händer?”

När Team Xbox släpper en ny build (eller funktion) hjälper förtroendet för en rings stabilitet oss att avgöra vilken ring som kan få den. Denna stabilitet är både beroende av själva byggnaden och den tjänst som driver den. Varje ring är viktig för att säkerställa att Xbox One OS-builds är i utmärkt skick när de släpps till GA. Alpha Skip-Ahead-byggen kan innehålla grundläggande ändringar av operativsystemet. Den här ringen kan också innehålla eller sakna funktioner som de andra ”nästa” ringarna (Alpha, Beta, Delta och Omega) har.

Alpha Skip-Ahead är en del av en annan utvecklingsgren än de andra förhandsgranskningsringarna. De grundläggande, centrala ändringarna som implementeras i Alpha Skip-Ahead-byggnaderna görs för att validera deras stabilitet och funktionalitet. Alla sätt på vilka Alpha Skip-Ahead skiljer sig från de andra ringarna kommer inte att vara uppenbara med varje OS-build. Ändringar som integreras i andra ringar, som syns i användargränssnittet, kanske inte dyker upp i Alpha Skip-Ahead direkt, men våra utvecklingsteam arbetar för att få ut dem så snabbt som möjligt. Den här ringen fungerar som en byggsten för ändringar för Xbox One som har en större inverkan på systemets funktionalitet och stabilitet i stort.

På grund av att Alpha Skip-Ahead får systemuppdateringar mycket tidigare ger den här tiden möjlighet till längre stresstester av de här funktionerna för att se hur de fungerar med en mindre publik som vi vet att vi kan lita på att de ger oss kritisk feedback. Din feedback hjälper oss att se till att funktionen eller byggnaden fungerar och skalar som förväntat innan den släpps till nästa ring.

Vi hoppas att detta ger dig en inblick i hur ringarna fungerar.

Vilken förhandsgranskningsring är jag i?

Om du inte är säker på vilken förhandsgranskningsring din konsol är inskriven i följer du de här stegen:

 • Lansera Xbox Insider Hub på din Xbox One-konsol
 • Välj Insider-innehåll
 • Välj System, välj sedan Xbox One Update Preview
 • Välj Manage
 • Din aktuella förhandsgranskningsring kommer att visas där

Tack för att du är en Xbox Insider

Du har valt att göra mer än vad du kan för att hjälpa till att förse oss med ovärderlig feedback och förslag. Vi tackar er alla för att ni bidrar till att göra Xbox till den upplevelse den har varit och kommer att bli!

Hjälpsamma Xbox-supportlänkar

 • Hämta Xbox Insider Hub-appen
 • Xbox Insider FAQ
 • Hur du ger feedback som Xbox Insider

För mer information: följ oss på Twitter på @XboxInsider och på den här bloggen för versionsnotiser, tillkännagivanden med mera. Och du är välkommen att interagera med gemenskapen på Xbox Insider SubReddit.