Articles

Vi sårade Kevin Rudolf, men sedan gjorde vi upp.

Arielle Castillo

Denna bild togs bort på grund av juridiska skäl.

Välkommen till den ultimata Meta Intervju Thunderdome, där vi faktiskt får prata med en artist vars känslor vi sårade genom en artikel vi publicerade. Varning: Det finns många existentiella frågor inblandade.

Reklam

Här är bakgrundshistorien. Det börjar med Kevin Rudolf, en artist med Cash Money-signatur som fick en stor hit med låten ”Let It Rock” från 2008. Lyssna på den här. Japp, den där låten – du minns den. Den har en mycket lång svans i klubbar, gym, arenor och överallt där det behövs en bra pump-it-up-hymn.

Tidigare den här månaden framträdde Rudolf på Fusion-showen DNA, för ett segment som vi kallar ”Freestyle Fridays”, där artister uppträder akustiskt eller på annat sätt på plats. Uppträdandet och studiovibben var själva definitionen av chill. Rudolf och en kompis uppträdde för att framföra en låt som han skrivit tillsammans med Keith Urban, ”Little Bit of Everything”, samt en ny singel för honom själv, ”Here’s To Us”.”

G/O Media kan få en provision

Reklam

Det hela var mycket lugnt, trevlig gitarr, lättare-i-luften typ grejer – men det var super annorlunda i ljud och estetik än det material som gjorde Rudolf populär i mainstream. Det är ett faktum. Jag påpekade det faktumet i detta korta textinlägg som jag skrev till ett av videoklippen från showen. Det var skrivet för att vara ganska neutralt till komplimenterande.

Tydligen inte för någon i Rudolfs läger. Det kom en strid ström av e-postmeddelanden från publicister som krävde att vi skulle ta ner artikeln, skriva om den och skicka den till dem för godkännande innan vi publicerade den på nytt (lol).

Reklam

Det skedde inte, så Rudolf själv började twittra till mig runt 7.30 på onsdagsmorgonen. Många tweets och DM:s senare befann jag mig i telefon med Kevin själv för att lyssna på honom. Återigen var det ett ganska lugnt utbyte.
Här är saken – Kevin Rudolf känner att han har blivit missförstådd som artist från första början, till och med under ”Let It Rock”-dagarna. Han ville att jag – och du som läsare – skulle veta att han inte är en tillverkad kille som kontrolleras av hemliga Cash Money-handläggare eller något annat. Detta är helt och hållet han.

Så, jag föreslog ett avtal. Vi skulle göra en intervju där vi skulle prata om vad som specifikt sårade hans känslor, och vi skulle reda ut det hela, med hela utskriften publicerad och utan inblandade publicister.

Reklam

Här är vad som hände. Det hela är långt, så här är några viktiga citat:

– ”Det som störde mig med den var att jag kände att den verkligen inte porträtterade mig som den konstnär jag är. Sedan fortsatte den med att säga att jag hittade min själ i Nashville, vilket på sätt och vis säger att jag inte hade någon själ på ’Let it Rock’, vilket inte är sanningen.”

Reklam

– ”Jag har inte nått ut tidigare. Jag har låtit det vara och gått tillbaka till arbetet. Jag går tillbaka till studion och tillbaka till musiken. Jag vill inte heller att mina fans ska tro att jag är någon påhittad artist eller idé från ett bolag som Cash Money, vilket aldrig har varit fallet.”

– ”Kanske var det lätt att hata eftersom jag hade en enorm hit från början och Lil Wayne var med på den. Folk tenderar att tro att det inte är äkta när man lyckas i början.”

Reklam

– ”’Let it Rock’ hade många bibliska referenser, men den handlade egentligen om att vara sig själv.”

– ”’Försöker jag göra det igen? Gör jag något annat? Spelar det någon roll vad någon annan tycker? Spelar det ingen roll? Det är mycket inre ifrågasättande som pågår som konstnär.”

Reklam

– ”Som konstnär kan man skriva vad som helst. Det är så roligt. Du borde prova det någon gång.”

Nu kan du lyssna på ”Here’s to Us” nedan och sedan läsa hela intervjun under den. Enjoy.

Reklam

Läs mer här

Låt oss gå igenom detta rad för rad. Vad var det som störde dig med det här specifika inlägget, som var kort och som uppriktigt sagt inte ens många läste enligt statistiken?

Reklam

Ja, det som störde mig med det var att jag kände att det verkligen inte porträtterade mig som den konstnär som jag är. Sedan fortsatte den med att säga att jag hittade min själ i Nashville, vilket på sätt och vis säger att jag inte hade någon själ på ”Let it Rock”, vilket inte är sanningen.

Det är faktiskt inte vad den sa. Det stod att du fann din själ i Nashville, vilket inte innebär att du aldrig hade en själ, och jag hänvisade faktiskt inte direkt till ”Let it Rock” i den meningen.

Advertisering

Okej, jag vet.

Vi kan hålla med om att du tolkade det på det viset, men det är inte så det var skrivet. Men jag förstår varför det stör dig, om du tolkade det på det sättet.

Reklam

Ja, ja. Det blandades med det faktum att jag hade handläggare och verkade vara, du vet, uppbackad av andra människor i början av min karriär när mitt första album kom ut, och när ”Let it Rock” kom ut på Cash Money. Det ger bara en bild. Om vi går till domstol kan man naturligtvis försvara det på det sättet, men det ger verkligen en bild av att jag inte är en sann artist.

Sedan fortsätter det i slutet med att säga att jag hittade min själ i Nasvhille, vilket antyder att jag inte hade någon själ i början.

Advertisement

Okej. Det är inte en kritik som jag någonsin har framfört. Jag tror inte att jag någonsin har skrivit direkt om dig tidigare. Är det en kritik som du känner att du har fått från andra människor, som gör att du är känslig för detta?

Det är ingen kritik, och jag är egentligen inte känslig. Jag kan fortsätta mitt liv och göra skivor och göra min konst och ha mycket roligt utan att bry mig om vad någon säger. Men samtidigt, om det jag gör läggs ut, lägger jag mycket hjärta och själ i min musik. Självklart finns det fans som älskar det och uppskattar det, men jag känner inte att det representeras korrekt i den här artikeln eller i många andra artiklar.

Reklam

Vad fick dig att vilja nå ut till mig, specifikt? Eller når du ofta ut till författare?

Nej, jag har inte nått ut tidigare. Jag låter det vara och går tillbaka till arbetet. Jag går tillbaka till studion och tillbaka till musiken. Jag vill inte heller att mina fans ska tro att jag är någon påhittad artist eller idé från ett bolag som Cash Money, vilket aldrig har varit fallet.

Reklam

De skrev kontrakt med mig som artist, och de pekade aldrig ens ut mig i någon riktning eller berättade för mig vad jag skulle göra eller vara eller hur jag skulle vara eller hur jag skulle klä mig eller hur jag skulle låta eller prata eller något. Det var genuint jag, och det är fortfarande genuint jag.

Jag tycker att det är dags att folk börjar ta mitt arbete på allvar. Jag vet att folk gör det, men i världen av journalistik/recensioner känner jag att de inte tar mig på allvar som artist. Jag måste stå upp för mig själv vid en viss punkt och ställa saker och ting till rätta och korrigera historien.

Reklam

Människor skriver fel historia. De flesta journalister är verkligen lata. De lyfter saker från andra ställen och berättar fel historia. Så jag tycker att det här är – jag är inte här för att attackera artikeln.

Jag uppskattar faktiskt den möjlighet vi har att verkligen ställa saker och ting till rätta, och för mig att uttrycka mig själv och säga vad jag verkligen handlar om, vilket är att skriva bra låtar och uttrycka mig själv och försöka knyta samman människor och stärka människor och få människor att må bra i slutet av dagen.

Reklam

Det är vad jag försöker lägga in i musiken. Jag försöker få folk att må bättre.

Vad tror du har varit det största hindret, eller den största anledningen till att musikpressen inte har tagit ditt arbete på allvar på dess egna villkor, som du sa?

Advertisement

Det är en riktigt bra fråga. Jag blev faktiskt lite förvånad över att de inte gjorde det i början. Det kan ha berott på att de gick tillbaka till den där vita pojken på Cash Money-grejen som du nämnde, där det låter som: ”Åh, vi har Lil Wayne, så låt oss skriva kontrakt med en vit kille nu”. Eller: ”Vi har den här artisten, ”Let It Rock”-killen, som kommer att vara bra för vårt varumärke.”

Kanske uppfattade de det så, eller så var det lätt att hata eftersom jag hade en stor hit från början och Lil Wayne var med på den. Folk tenderar att tro att det inte är äkta när man lyckas i början. Kanske hade det varit lättare om de känt till lite av min bakgrundshistoria.

Reklam

Det fanns ingen grund som lades eller ingen historia som berättades. Vems fel det är vet jag inte. Men i slutändan har jag kämpat hela mitt liv för att komma dit jag är och jag är inte klar än. Jag är inte färdig. Jag har precis börjat. Och jag tror inte att folk förstod historien.

De förstår inte hur det är att kämpa som musiker. Jag menar, du är en frilansande författare, så du vet hur det är –

Reklam

Ja, det var jag; det är jag inte längre.

Du var. Och jag är säker på att du kan relatera till mig på många sätt. Du vet inte när nästa lönecheck kommer och du måste kämpa för allt du får. Och i musikbranschen måste man verkligen kämpa för allt man får. Som jag sa, jag tror bara inte att folk har en korrekt uppfattning om mig från början. Det blev bara ”vit rockkille på Cash Money”. Nu är historien ”White rock guy goes country”

Reklam

Jag bryr mig inte om genrer. Jag har alltid skrivit countrylåtar. Jag har alltid skrivit rockskivor, popskivor. Jag har alltid varit med i hiphopvärlden. Jag spelade gitarr med Timbaland i tre år. DET var samma sak där jag var musikern i rummet där jag försökte ta mig in i världen. Jag försökte komma in i hiphopspelet också.

Så jag har varit en utomstående från början, och det hjälper mig att trivas. Det får mig att sträva efter att slå in dörren och bli framgångsrik.

Reklam

Varför stör det dig när folk nämner det där med landet? Det är väl något att vara riktigt stolt över? Du var med och skrev den främsta countrylåten –

-Oh nej, missförstå mig inte. Jag är superstolt över den countryplatta jag gjorde. Och jag skäms förresten inte för någonting. Jag älskar hiphopföreningarna och Cash Money. Jag älskar att vara i countryvärlden, och jag har haft fantastiska erfarenheter med Keith Urban och alla andra som jag har haft att göra med i den världen.

Reklam

Vad jag bara säger är att jag antar att jag inte tycker om att bli stämplad, förstår du vad jag menar? Alla letar efter en historia. ”Vit kille på hiphopmärke!” Sen ”vit kille på hiphopmärke gör country!” Jag försöker bara bryta ner barriärer med min musik.

”Let it Rock” var en av de första skivorna som förde samman rap och rock på ett omvänt sätt. Limp Bizkit och Korn och alla dessa andra akter som jag hade hört rappade över rockmusik. Jag växte upp i hiphopspelet under Timbaland när det gäller att göra beats och produktion, och jag kunde lägga mer av ett hiphopbeat på en rocklåt, och det har funnits folk som har följt det.

Reklam

Nu gör jag olika saker inom country. Jag har alltid blandat genrer. Jag ser dem egentligen inte som olika genrer, de är bara olika färger i min palett som jag målar med, om du förstår vad jag menar?

Så vad fick dig att vilja fokusera på den här specifika färgen i din palett, snarare än det du gjorde tidigare?

Advertisement

För att jag har utvecklats och musiken befinner sig på en annan plats. När jag gjorde ”Let It Rock” var det 2008, och musiken befann sig på en annan plats. Jag har också utvecklats som artist. Det är båda sakerna, men jag är fortfarande trogen mig själv.
Det är det som ligger bakom ”Here’s to Us”. Det är en berättelse om livets ögonblick – uthållighet, och glädje, och smärta, och triumf, och allt däremellan. Det är vad vi alla går igenom.

”Let it Rock” handlade om det. Folk trodde att det var en klubbsång, att man bara skulle resa sig upp och säga ”Let it Rock!”

Reklam

Det var inte det. ”Let it Rock” hade många bibliska referenser, men den handlade egentligen om att vara sig själv. När jag säger ”Let it rock” säger jag ”Var dig själv”. Ge inte fan i det. Det är vad det betyder.”

Vad var några av de bibliska referenser som folk missade?

För det första står det i refrängen: ”Because when I arrive, I bring the fire/I make you come alive/I can take you higher”. Och sedan står det, om du läser de här texterna på hemsidor, så står det: ”What is this forgot, I must now remind you, let it rock.”

Advertisement

Det var inte vad jag sa. Jag sa: ”Vad de heliga glömde måste jag nu påminna er om”. Så vad jag säger är, för de som kom före er och de hade budskapet och ni trodde på dem, jag ska påminna er, gör samma sak, låt det rocka, var dig själv, lita på dig själv.

Låt oss reda ut den här ”gangsta emo”-grejen. Var kom det ifrån och vad gick fel där?

Reklam

”Gangsta emo” kom från det första som någonsin kom ut om mig eller ”Let it Rock”, i Rolling Stone. Det var i den här artikeln som heter The Hot List, där de nämner sina fem favoritlåtar. Det stod något i stil med ”studiomusiker uppfinner ny stil: gangsta emo”. Eller kanske ”gangsta emo rock”? Jag vet inte, vad de än sa så var det därifrån det kom.

Det är deras tolkning av låten. De kände inte mig; de kände inte till skivan. Det är inget fel med det. Jag gnällde verkligen inte på den, men jag antar att gangsterdelen är ganska cool. Så det var där den verkligen kom ifrån. Jag har aldrig sagt det igen.

Reklam

Så du upprepade aldrig den frasen igen, så alla som använde den igen tog den i andra, tredje eller fjärde hand?

Korrekt.

Det är som spelet ”telefon”.

Det är vad det är nu med internet. Folk läser din Wikipedia, sedan skriver de en recension och sedan trycker någon annan om den. Och där har du din historia.

Reklam

Så vid den tidpunkten i spelet när du såg saker som du tyckte var felaktiga, tog du då upp det med folk som du gör nu, eller lät du det bara passera?

Jag tog aldrig upp det för att jag inte ville ge bränsle åt elden. Ibland när man fokuserar på något och uppmärksammar det, så kommer de att säga: ”Åh, han sa att det inte är gangsta emo”. Så när saker och ting inte är riktigt korrekta brukar jag låta dem gå och försöka att inte rikta uppmärksamhet mot dem.

Reklam

Men vid en viss punkt måste jag ställa mig upp och säga: ”Du förstår inte vad jag handlar om”. Ingen förstår vad jag handlar om. Det är därför vi sitter i telefon just nu.

Mitt ena blogginlägg, om du inte höll med om det, varför skulle du då dra mer uppmärksamhet till det genom att twittra det, till exempel?

Reklam

Varför drog jag mer uppmärksamhet till det?

Ja. Var det du eller din publicist?

Jag uppmärksammade det för att jag ville stå upp och säga sanningen. Som jag sa, det finns bara så mycket man kan släppa.

Reklam

Varför var just dessa cirka 200 ord droppen som fick bägaren att rinna över för dig?

Det var droppen som fick bägaren att rinna över eftersom jag genom att läsa artikeln kände att du hade en hjärna och att jag skulle kunna föra ett anständigt samtal med dig. Till skillnad från de flesta saker, som är människor som inte riktigt är uppmärksamma och som bara slänger ihop något och hämtar det från Wikipedia eller Google eller kopierar någon annans artikel.

Reklam

Jag är vid en punkt där jag ska ge ut min nya musik, och jag vill inte att samma saker som skrevs för fem år sedan ska upprepas.

Oppenbarligen är hela grejen med genrer, eller hur, att varje artist tror – och varje författare tror det också, så det är okej – att de gör något som aldrig har gjorts tidigare. Men faktum är att det inte är sant. Delar av min skrivstil kommer från människor som jag har läst och som jag gillade.

Reklam

Och delar av en musikers stil kommer från olika saker som kom tidigare. Så en del av nyttan med genre-taggar är att fans av ett visst sound kan hitta dig. Det gör det möjligt för radioprogrammerare att hitta dig, och det gör det möjligt för vem som helst att hitta dig.

Absolut, och vi behöver kategorier, förstår du? Vi behöver kategorier, för den måste hamna i en avdelning i en skivaffär, även om vi inte har några avdelningar längre. Det måste finnas på en avdelning i iTunes. Men när iTunes säger: ”Åh, du köpte den här skivan, du kanske gillar den här” – du vet, de där förslagen? – Jag gillar aldrig förslagen, för jag känner aldrig att om jag gillar en sak i en genre så kommer jag att gilla en annan.

Reklam

Om jag gillar Lil Wayne betyder det inte att jag kommer att gilla 2 Chainz. Om jag gillar 2 Chainz betyder det inte att jag kommer att gilla allt annat som fungerar inom hiphop för tillfället.

Men jag förstår. Jag säger inte att det inte ska sättas i en kategori. Jag säger bara att folk gör det så lättvindigt, och de förstår inte att musik kommer från själen och hjärtat, och vi sätter den i lådor. Artisten lägger den inte i lådor; eller de borde inte göra det om de gör det.

Reklam

Vi har hört en del saker från din nya skiva. När kommer den fullständiga skivan ut?

Den kommer på den, jag skulle säga i februari. Vi håller på att hitta ett datum i februari just nu. Vi mixar fortfarande just nu.

Reklam

Så ”Here’s to Us” är den första singeln, eller hur?

Mmhmm.

Det är alltså folks första möte med din musik, kanske sedan ”Let it Rock”.

Nja…

Ja, låt oss säga ett avslappnat musikfan som bara lyssnar på Top 40-radio.

”I Made It” gjorde sig inte så illa. Den gjorde en miljon fem.

Säkerligen. Jag säger inte att den gick dåligt. Men det finns dessa två skilda perioder i din konstnärliga produktion, eller hur?

Advertisement

Jag förstår.

Så hur tror du att fans från den perioden skulle reagera på den här musiken? Eller hur hoppas du att de skulle reagera?

Reklam

Jag hoppas att de hör att jag i min musik berättar sanningen om min verklighet och vad jag skriver och att jag alltid kommer från hjärtat. Ibland utvecklas artister. Beatles utvecklades. De var inte på samma plats på Rubber Soul som de var på She Loves You, vilket bara var inom ett par år, och folk glömmer det.

De människor jag gillar mest är de som ständigt utvecklas. Så jag skulle säga: ”Wow, det här utvecklas. Det finns något nytt här. Jag gillar vad du säger och jag är glad över att se någon som inte är rädd för att ta en chansning.”

Reklam

När du spelade akustiskt i studion häromdagen tyckte jag verkligen att några av låtarna lät rakt upp och ner som Dashboard Confessional av den gamla skolan, vilket jag skrev som en komplimang.”

Tack.

Men du verkade inte tycka det. Så var tror du att jämförelsen gick fel?

Reklam

Jag tror inte det – jag gillar faktiskt Dashboard Confessional. Jag tror att vi gjorde några spelningar med dem för några år sedan. Jag ogillar inte Dashboard Confessional. Vet du vad, jag tar den del som jag tror att du menade, det vill säga att det var seriöst och äkta.

Det är precis vad jag menade, därför förstod jag inte varför du tog illa upp.

Reklam

Jag tog inte illa upp. Jag gillar Dashboard Confessional.

Okej, coolt. Det material ni inte har släppt ännu, hur mycket av det är färdigt och hur mycket av det är i linje med de par saker ni spelade i showen häromdagen?

Reklam

De par saker jag spelade på showen, en var ”Here’s to Us” och en var Keith Urbans låt, som vi bara har jammat till på några av de här spelningarna och haft mycket roligt med. Vi spelade den låten bara för skojs skull. Självklart är Keith Urban-låten inte med på mitt album.

Albumet är, skulle jag säga, klart till 90 procent, vi håller bara på att mixa det just nu. Materialet är redan skrivet, och det är definitivt mer organiskt än en del av det jag har gjort tidigare, som In the City, där det är lite mer centrerat kring produktionen.

Reklam

Jag skulle säga att texterna berättar mycket mer av en historia, och mycket mer öppet, och använder färre metaforer och talar mer direkt och konversationellt. Men alla de romantiska, stora temana finns där. Men jag tycker att det är mer öppet, mer ärligt, mer innerligt.

Ibland har man som producent det i sin verktygslåda, så man tenderar att använda det mer. Jag ville visa folk vad jag kunde göra som producent även på den första skivan. Nu när jag är framgångsrik som producent för andra artister såväl som för mig själv kände jag mig mer bekväm med att sänka garden på det området och låta låten lysa igenom.

Reklam

Tror du att en del av det är orsaken till att du hade svårt att få ett positivt mottagande i pressen? Folk kanske tänker: ”Åh, han är en producent, han har redan ett intag.”

Jag försöker att inte låta någons åsikter påverka vart jag kan gå som artist. Jag tror att det skulle vara kortsiktigt av mig och inte riktigt det starkaste tillvägagångssättet. Kritikerna är definitivt ett lustigt djur. Om du går till vänster gillar de det inte, om du går till höger gillar de det inte, om du går i mitten är det för säkert.

Reklam

Jag försöker egentligen inte göra dem nöjda, för du kan inte vinna när du ens försöker ta med dem i ekvationen. I slutändan kommer de inte att bli ihågkomna. Det är musiken som kommer att bli ihågkommen. Ingen kommer att komma ihåg vad någons recension av Sgt. Pepper sa.

Lester Bangs är ganska ihågkommen.

Ja, men en av de få. Kommer du ihåg – fick Led Zeppelin IV en bra recension? Jag vet inte, jag var inte där.

Reklam

Inte heller jag.

Fick många av mina favoritalbum dåliga recensioner? Det är jag helt säker på att de gjorde. Ibland blir saker och ting recenserade lite annorlunda senare i en artistkarriärs bågform. De ses på ett annat sätt. Kanske påverkar en viss skiva eller låt en annan artist, och de sätter sitt godkännande på den, för plötsligt är den berättigad.

Reklam

Sedan har du dina kritiker där de flesta av dem bara försöker välja saker som får dem att låta coola. Och det är verkligen inte vad det handlar om för mig.

Du har den här sortens producent/songwriter-sida där du arbetar med andra artister, och du har den sida där du är artisten. Vilken av dessa tycker du är mer representativ för dig kreativt?

Reklam

Absolut mina grejer som artist är mer representativa för mig. När man skriver för någon annan beror det på. Ibland skriver jag för någon annan, ibland producerar jag, ibland gör jag både och. Ibland fungerar jag som ett bollplank för någon annans skrivande, och jag försöker hjälpa dem att få fram sin vision.

Och när jag skriver för mig själv som artist finns det inga gränser. Man tänker inte på vad någon kommer att säga. Du tänker inte: ”Åh, det här kommer att fungera, det här kommer inte att fungera. Det här passar dem, det här gör det inte.” Du har en tom duk och kan säga vad du vill.

Reklam

Det är det som är så roligt med att vara konstnär. Man kan måla vilken bild som helst. Folk kan tycka om den; folk kan inte tycka om den. Kanske jag lägger ut den; kanske jag behåller den för mig själv. Men det är ett utforskande av dig själv.

Som konstnär kan du skriva vad som helst. Det är så roligt. Du borde prova det någon gång. Vem som helst kan skriva en låt. Det är det som är så roligt med det. Det kanske inte blir bra, men du kan säga vad du vill. Det är en väldigt spännande plattform att ha, att vara låtskrivare.

Reklam

Har vi täckt upp allt som du tyckte var felaktigt eller feltolkat i den ursprungliga berättelsen?

Jag tror det, och jag uppskattar möjligheten att göra detta med er, för jag tycker att det är intressant, och jag antar att jag bara strävar efter att bli förstådd på ett visst sätt, genom musiken, genom allt jag gör. Det är väldigt svårt att vara artist och bli missförstådd. Om du förstår vad jag menar?

Reklam

Och när du får lite framgång är det väldigt roligt och spännande, men det är också lite skrämmande, för helt plötsligt känner folk till dig som det ljudet, den låten, den saken, och då står du inför frågan: ”Ska jag försöka göra det igen? Ska jag göra något annat? Spelar det någon roll vad andra tycker? Spelar det ingen roll?”

En hel del inre ifrågasättande pågår som artist. Så jag försöker alltid vara ärlig mot mig själv och lägga fram det mest sanningsenliga arbetet. Det är uppenbart att vi lever i en tid där man försöker blanda konst med handel, och du gör ”Let it Rock” och alla säger: ”Ja, gör det igen! Det som ger oss pengar, det är bra.”

Reklam

Men i slutändan fungerar det inte på det sättet. Om det var så enkelt skulle alla skriva samma låt om och om igen. Jag försöker göra något som kopplar samman med människor, oavsett om det är långsamt eller snabbt eller akustiskt, eller har beats eller vad det nu är. Du försöker att få kontakt med människor. Det är verkligen en fantastisk sak när man kan skriva en låt som kopplar samman med någon.

Den blir en del av deras liv. Det är deras första kyss, eller ett gräl med sin partner, eller när de började skolan eller tog examen, eller fick sitt första jobb, eller hade sex för första gången, eller vad som helst. Det vävs in i människors liv. Det är vad jag alltid har älskat med den musik jag växte upp med – den var alltid invävd i mitt och andras liv.

Reklam

Det är vad ”Here’s to Us” handlar om. Det är en hyllning till det.

Min sista fråga är, hur kommer ni att hantera detta under resten av presscykeln för albumet, som bara har börjat? Jag menar, jag var ganska snäll mot dig –

Reklam

Jag ska ringa alla personligen och se till att de skriver rätt jävla artikel!

Det är vad jag säger. Du kommer att bli utmattad om du fortsätter att läsa din egen press. Så vad är din strategi här? Och vad hoppas du att det ska hända?

Reklam

Vad hoppas jag att det ska hända?

Har du tänkt fortsätta att nå ut direkt? Hur kommer du att hantera att folk gör den naturliga jämförelsen mellan den här singeln och dina andra största singlar?

Reklam

Jag kommer att vara i studion. Jag kommer att arbeta. Jag kommer att vara på resande fot. Jag kommer att göra allt jag kan för att få ut mitt budskap och komma i kontakt med fans och ha en fantastisk tid som Kevin Rudolf. Det är vad jag kommer att göra. Jag kan inte kontrollera någon, men om jag hittar någon som jag kan prata med så kommer jag att prata med dem, för jag tror att det är viktigt att stå upp för sig själv och rätta till något.

Om någon skrev något som inte riktigt representerade dig, eller om din chef publicerade en artikel med ditt namn på som du inte riktigt hade skrivit, så skulle du känna dig som, ”Hej”, eller hur? Det känns lite lustigt, det känns lite konstigt.

Reklam

Denna jämförelse fungerar inte riktigt. Jag skrev om dig, men inte i ditt namn. Analogin till det scenario du föreslår skulle vara om någon släppte en låt i ditt namn. Även om jag uppskattar vad du försöker göra.

Du har helt rätt, men känslan är densamma, när man gör något och det förvrängs eller förvrängs eller inte förstås. Det känns obekvämt och man känner att det inte riktigt är man själv. Och när något inte riktigt är du vill du berätta för världen vem du är.

Reklam

Arielle Castillo är Fusions kulturredaktör och rapporterar om konst, musik, kultur och subkulturer från gatan och uppåt. Hon är också en kännare av konstiga Florida, tyngdlyftning och katter.

Reklam