Articles

Hur man tränar som Vin Diesel

Under de senaste decennierna har actionfilmsstjärnan Vin Diesel varit en av de mest kända och igenkännbara skådespelarna i branschen. Oavsett om det handlar om Riddick-trilogin eller den senaste ”Fast And The Furious”-uppföljaren misslyckas han aldrig med att imponera på publiken med sin grymma personlighet och skrämmande fysik. Vid 49 års ålder visar han inga tecken på att sakta ner och verkar inte alls se ut att åldras.

De som vill kopiera Vin Diesels metoder har tur eftersom han inte har varit hemlighetsfull om dessa metoder. Han har publicerat sin träningsrutin och sin kostplan, så låt oss ta en snabb titt och se vilka överraskningar vi kan hitta där.

Se det här inlägget på Instagram

.

Ett inlägg som Vin Diesel (@vindiesel) delade den 27 maj, 2019 kl 7:22pm PDT

Vin Diesels träningsplan:

Först ska vi ta en titt på själva Vin Diesels träningsplan. Om du vill följa samma rutin som han gör kommer det här avsnittet att vara din guide.

Första dagen: Axlar, triceps och bröst

Denna första rutin består av 6 supersets som utförs i denna ordning:

 1. Normal bänkpress / Decline bench press
 2. Chest flys / Push-ups
 3. Dumbbell chest press (inclined) / Cable crossovers
 4. Overhead triceps extension / Skullcrushers (EZ bar)
 5. Reverse-grip pushdowns / Tricepsextensioner med skivstång (lutande)
 6. Dumbbell kickbacks / Tricep dips

Den andra dagen: Nästa rutin består av tre supersets som utförs i denna ordning:

 1. Dumbbell shoulder press / Lateral side raises
 2. Lat pull-downs (wide grip) / Barbell rowing (bent-over)
 3. Romanian deadlift / Dumbbell shrug

Tredje dagen: Ryggen och axlarna

Den andra dagen består av tre supersets som utförs i denna ordning: Rygg och axlar: Den här sista rutinen består också av tre supersets, som ska utföras i den här ordningen:

 1. Barbell squats / Standing calf raises
 2. Barbell squat (wide) / Barbell lunges
 3. Front squat (clean) / Barbell lunges

Supersets Explained

Du har säkert lagt märke till att Vin Diesel uteslutande använder supersets. Så låt oss gå in lite mer i detalj på denna metod och hur den fungerar. En superset är inget annat än ett set som består av två övningar istället för en.

Det är meningen att det inte ska finnas någon viloperiod mellan de två halvorna av supersetet, så du bör alltid välja övningar som övergår smidigt från den ena till den andra. Titta till exempel på Vin Diesels första set på den tredje dagen. Det första setet består av squats och calf raises. Båda dessa utförs med skivstången på axlarna. Det finns alltså praktiskt taget ingen fördröjning vid övergången från den ena till den andra.

Här är en studie som kan vara intressant. Supersets jämfördes med flera andra träningsprotokoll, inklusive tri-sets (som i princip är samma sak, fast med tre övningar). Forskarna fann att supersets och tri-sets var effektivare på de flesta sätt. Studien noterade dock också ett litet problem med denna träningsmetod: Den ger mer belastning och trötthet och kräver därmed mer återhämtningstid.

Detta ökade behov av återhämtning kan vara orsaken till strukturen i Vin Diesels rutin. Du kanske märker att den första dagen är den överlägset hårdaste, medan den andra och tredje dagen är lite lättare. Denna utformning visar att ett superset-träningspass är hårdare och mer ansträngande, och är utformad för att kompensera för detta med en fallande svårighetsgrad. På detta sätt har han också införlivat drop-set-principen i sin rutin.

Vin Diesel Diet Plan

Självklart kan ingen träningsplan vara effektiv utan en motsvarande dietplan. Näring och träning är som ett tvåmanslag, och ingen av dem kan fungera fullt ut utan den andra.

De grundläggande principerna för Vin Diesels dietplan är enkla: Undvik bearbetade livsmedel och minska ditt intag av feta livsmedel. Det verkar som om den här killen lägger stor vikt vid att äta en naturlig kost, och det tycker vi är en bra idé. Bearbetade livsmedel är notoriskt ohälsosamma, och vissa av dem är i princip bara fyllmedel förklädda till mat.

Enligt vår vän Riddick består hans kost oftast av följande:

Frukost: 2 rostat bröd med mandelsmör och en banan. Alternativ: en kopp gröt med russin, chiafrön, äpple och tranbär.
Lunch: 2 koppar brunt ris med en kopp gröna bönor, en skiva kalkon och en sötpotatis. Alternativ: 2 koppar hackade blandade grönsaker med 2 tonfiskfiléer.
Middag: 2 skivor kyckling, en paprika, lite sparris, 1 kopp brunt ris och en mango. Alternativt: 2 laxfiléer, lite broccoli, en kopp quinoa och en sallad.

Det är säkert att anta att herr Diesel inte håller sig till denna rutin som ett urverk varje dag. Det skulle vara tråkigt och skulle snabbt bli svårt att göra. Detta ger dig dock några kostråd så att du kan anpassa dina matvanor så att de stämmer bättre överens med just denna träning.

Diesels träningstips:

Om du verkligen vill anamma Vin Diesels metoder gör du klokt i att ta till dig några av hans råd. Här är några viktiga punkter:

 • Tränar smartare, inte hårdare
 • Shock dina muskler med en högförsta set med hög intensitet
 • Gör dig alltid tid för träning
 • Lär dig att älska att träna
 • Se på varje bra träningspass som en seger

Se detta inlägg. on Instagram

Ett inlägg delat av Vin Diesel (@vindiesel) den 19 apr, 2019 kl. 6:56pm PDT

Slutsats

De flesta träningsplaner kräver åtminstone viss forskning från användarens sida. Den här har dock fördelen att den är mer eller mindre fördefinierad. Vi har gett dig en exakt rutin och en exakt dietplan, men vi förväntar oss att du kommer att modifiera dessa metoder för att passa dina behov. När allt kommer omkring har du förmodligen inte samma kroppstyp som Vin Diesel, så oroa dig inte om du behöver justera saker och ting lite grann. Vi tycker dock att detta är en bra färdplan för fitness vars koncept är sunda och fungerande. Om du håller med, visa din uppskattning för vårt arbete genom att följa oss på Facebook.

The post How To Train Like Vin Diesel appeared first on Gaspari Nutrition.