Articles

Hur du håller dig till din diet när du är på semester

För många av oss är semestern en tid för att koppla av, utforska, träffa vänner eller släktingar och äta god mat. Men detta avbrott från rutinerna kan innebära en utmaning för din diet. En vecka då du äter för mycket och inte tränar kan spåra ur dina mål när det gäller mat och kondition.

Den goda nyheten är att du inte behöver lämna din diet hemma. Med lite planering kan du roa dig och inte packa på dig kilona.

Här är sju tips som hjälper dig att hålla vikten under din resa.

Förbered dig mentalt

Förbered dig mentalt

Innan du åker, bestäm dig för hur du vill sköta din kost. Packa dina träningskläder och sätt upp små mål. När du väl når den tropiska kusten kan löpning vara det sista du tänker på. Men eftersom du har bestämt dig för att vara aktiv varje dag kan det vara lättare för dig att röra på dig. Ta också hjälp av din partner. På så sätt kan de prova en sallad tillsammans med dig eller följa med på din morgonvandring.

Mer: 6 tips för att hålla dig i form när du är på väg

Pack mellanmål

Ett litet mellanmål mellan måltiderna hjälper dig att inte överdriva vid måltiden. Academy of Nutrition and Dietetics föreslår grönsaker, fullkornskakakor, trail mix eller råa eller torrrostade nötter. Färsk frukt som bananer, äpplen och päron, eller till och med russin från lådan, är också praktiska mellanmål. Köp några av dessa snacks innan du åker på semester, men glöm inte att stanna till i en lokal livsmedelsbutik eller på en bondemarknad när du kommer fram till din destination.

Mer: 8 mellanmål med mindre än 150 kalorier

Ät på plats

Om du har tillgång till ett kylskåp kan du köpa dina hälsosamma favoritflingor, mjölk och frukt. Att börja morgonen på rätt sätt kan diktera resten av dagen. Du sparar inte bara pengar utan även kalorier. Om du inte har något kylskåp kan du prova snabbhavregrynsgröt eller en frukostbar.

Drick alkohol med måtta och undvik sockerhaltiga drycker

Margaritas är synonymt med en dag på stranden. Men ibland innehåller en enda cocktail mer än 500 kalorier. Du kan fortfarande dricka, men prova lättöl eller ett glas rödvin. Och håll dig vätskeklar. Liva upp vanligt vatten med citroner eller limefrukter, eller beställ mousserande vatten. Glöm inte bort fruktteer och sockerfri lemonad.

Mer: 10 sätt att hitta dolt socker i din kost

Var aktiv

Om du kan gå till din destination, gör det. Stannar du hos mamma? Be henne passa barnen medan du går ut och joggar på morgonen. Om du befinner dig i bergen kan du gå på en vandring. Vid sjön? Simma. Många hotell har träningscenter och vissa erbjuder till och med klasser som yoga vid poolen.

Du kanske till och med tar hjälp av sociala medier för att hitta en löpar-, cykel- eller vandringstur i den stad du besöker. I Paris till exempel anordnar Nike varje vecka löprundturer i staden klockan 20.00. Du får en chans att träffa lokalbefolkningen och andra turister från hela världen, och du får motion samtidigt som du lär dig mer om staden gratis.

Mer: 5 sätt att träna på språng