Articles

Vet Tech-skolor i Utah

Hur man blir veterinärtekniker i Utah?

Stråken för att bli veterinärtekniker är desamma som du måste ta för att bli veterinärtekniker någon annanstans. Om du vill bli yrkesmässigt kvalificerad måste du skaffa dig en gymnasieexamen eller en GED och sedan börja på ett ackrediterat veterinärteknologprogram. Som heltidsstuderande kommer du att kunna slutföra detta program inom 24 månader eller till och med mindre, och i slutet av programmet kommer du att tilldelas en Associate’s Degree, som kommer att fungera som den grund på vilken du kan bygga din karriär som veterinärtekniker.

Det finns en del skolor som arbetar på deltid och där elevernas närvaro på lektionerna inte är obligatorisk, men där eleverna ändå måste vara fysiskt närvarande för undersökningar, kliniska sessioner och laboratoriearbete. Det är viktigt att skriva in sig på en skola som har granskats och godkänts av AVMA, eller American Veterinary Medical Association, och i slutet av programmet kommer varje elev att behöva delta i VTNE, eller Veterinary Technician National Examination, som är det slutliga provet som är utformat för att täcka alla aspekter av veterinärteknikerns arbetsuppgifter.

Vet tech Schools In Utah

Om du har bestämt dig för att satsa på en karriär som veterinärtekniker i Utah är det mycket viktigt att veta vilket community college eller statligt universitet du ska välja, eftersom inte alla erbjuder veterinärteknikerutbildningar och, viktigast av allt, inte alla är ackrediterade av American Veterinary Medical Association. Med detta sagt är en av de bästa högskolorna du kan skriva in dig på om du planerar att bli veterinärtekniker säkert Broadview University, som finns i Orem, Layton och West Jordan, och som har en tillfällig ackreditering som erbjuds av American Veterinary Medical Association, och som kan ge dig en Associate’s Degree in Applied Science i slutet av utbildningsprogrammet.

Under utbildningen får du en djupare inblick i alla viktiga områden som rör veterinärmedicin, från anestesiologi och djurens anatomi till kirurgisk assistans, djurens fysiologi, medicinsk terminologi samt hematologi. Samtidigt innebär utbildningen att man på ett effektivt sätt kombinerar klassrumsundervisning med praktisk, handfast undervisning, och de som inte kan närvara fysiskt vid högskolan kan alltid välja ett av de många onlineprogrammen som är AVMA-ackrediterade och som kan erbjuda dig samma tid för examen vid examen, till exempel Penn Fosters onlineskolningsprogram.

Karriärbeskrivning

Veterinärteknikerns uppgift är att se till att djurpatienterna får bästa möjliga djurvård, oavsett om de befinner sig i djurparker, på räddningshem, kliniker eller sjukhus. Veterinärtekniker arbetar nära licensierade veterinärer och de ser till att allt arbete går smidigt på kontoret. Under en typisk arbetsdag är det veterinärteknikerns uppgift att förbereda djuren för undersökningar eller operationer, att observera djurpatienterna och se om det finns några särskilda beteendeförändringar, att ta och utveckla röntgenbilder, att samla in och testa laboratorieprover samt att ge djurpatienterna första hjälpen eller den omvårdnad som de så väl behöver. Det är också veterinärteknikerns plikt att noggrant följa instruktionerna från den licensierade veterinären och att administrera orala eller lokala krämer och behandlingar till djuren.

Löne- och karriärinfo

Det interaktiva diagrammet ovan är en visuell representation av årslönen för veterinärtekniker i Utah jämfört med de nationella årslönerna, allt baserat på de senaste siffrorna för Occupational Employment Statistics i maj 2013 som släppts av Bureau of Labor Statistics.

Få din certifiering som veterinärtekniker

För tillfället finns det ett antal delstater i USA som inte kräver att deras veterinärtekniker ska vara registrerade eller inneha en certifiering för att kunna arbeta lagligt, och Utah är definitivt en av dem. Även om du inte nödvändigtvis behöver vara certifierad rekommenderas det starkt att du strävar efter din certifiering och försöker hålla din licens aktiv, eftersom certifieringen garanterar att du är en av de bästa veterinärteknikerna på området – alla kan inte få den. De flesta arbetsgivare i dag förbehåller sig rätten att välja vilka veterinära tekniker de ska anställa baserat på deras certifiering, därför uppmuntras de som nyligen tagit examen att inte stanna vid sin Associate’s Degree utan att ta sin utbildning en mil längre.