Articles

Venus Retrograd 2015

Kontext är allt!

Firande, glädje, njutning, kreativitet, kul och att bara må bra är Venus kännetecken när hon går genom Lejonet. Det är en fantastisk tid att festa! Och hon tillbringar den mesta tiden i Lejonet under den här retrograda cykeln. Så ta fram din partyhatt ur garderoben!

Hur som helst börjar Venus den retrograda fasen i Jungfrun, vilket är en helt annan energi! Detta handlar mer om att kanalisera njutning genom disciplinerat syfte och avsikt. Venus i Jungfrun ser till att disken är klar innan hon går ut för att festa. Hennes stil av kreativitet kan vara mer inriktad på teknik och skicklighet än på spontant självuttryck, som den är i Lejonet.

För Venus i Jungfrun innebär att må bra att vara hälsosam, vältränad och leva ett måttfullt liv, snarare än att låta allt hängas ut som Venus i Lejonet.

I Jungfrun handlar Venus också om hur hon kan utsträcka sin omsorg, medkänsla och tillgivenhet till andra i någon form av service. Det kan alltså handla om volontärarbete, att ge en hjälpande hand till människor du bryr dig om, eller att upptäcka nya sociala kontakter genom dessa aktiviteter.

Hur som helst vill Venus i Lejonet njuta av andras sällskap för sin egen skull (inte nödvändigtvis för en osjälvisk sak). Hon söker nöjen som helt enkelt firar livet. Kreativitet finns i överflöd, vare sig det handlar om att måla, quilta, dansa, dekorera eller bara göra miljön vackrare och bekvämare på enkla sätt.

Denna Venus retrograd cykel är lite komplex. Den retrograda fasen börjar i Jungfrun men utspelar sig i Lejonet. Så detta är en tid då du utmanas att upptäcka en sak, ett syfte eller ett projekt som sträcker sig bortom dina omedelbara personliga prioriteringar – och sedan föra in all din kärlek, kreativitet, njutning och glädje för att genomföra det.

Venus retrograd ~ Det väsentliga

Venus retrograd är en tid för att omvärdera, omförhandla, omorganisera och återknyta kontakter. På baksidan kan latenta problem i relationer (alla typer av mellanmänskliga relationer, inte bara romantiska) ibland bli regelrätta konflikter. Å andra sidan kan tidigare pågående konflikter ta en paus och gå under jorden ett tag, eftersom alla grupperar sig och omvärderar vad som är viktigt för dem.

Om ni två har bevarat freden till varje pris mitt i spänningar och stress kan detta vara en tid då denna fred plötsligt faller sönder och ni ställs inför att behöva ta itu med gamla olösta problem. Fördelen är att detta innebär att det är ute i det fria där ni kan ta itu med det och förhandla fram en lösning.

Finansierna kan också ändra riktning. Inkomster och resurser kan bli lite knappa, vilket tvingar dig att släppa taget om eller ompröva dina materiella prioriteringar. Eller så kan du upptäcka att dina materiella resurser blomstrar … möjligen tillsammans med dina utgifter. Dina utgifter och/eller inkomster kan till exempel öka eller minska under den retrograda fasen, men återgår vanligtvis till det tidigare tillståndet när Venus blir direkt.

Issues about personal appearance, fashion, beauty and charm may also become conspicuous, either by their absence or by their sudden importance. Det kan vara eller inte vara en bra tid att göra förändringar. Att till exempel prova en ny hårfärg kan ge oväntade resultat, så det kan vara bäst att betrakta förändringar som en tid för att experimentera, snarare än en tid för att binda sig till något nytt.

Det är också en tid för att undersöka ditt värdesystem och avgöra om de människor, saker eller situationer som du har värnat om fortfarande ligger dig lika varmt om hjärtat som de en gång gjorde. Att omvärdera betyder inte att du måste sparka ut dem ur ditt liv om de inte längre lever upp till det som var på gång. Det kan dock betyda att du måste fundera på om du behöver ändra den plats och betydelse som de har i ditt liv. Om det är något eller någon som är viktig för dig, men spänningen håller på att avta, är detta ett bra tillfälle att fundera på hur du kan krydda din upplevelse lite och återuppliva kontakten.

I allmänhet utmanar detta dig att ifrågasätta om du verkligen lever enligt dina värderingar. Om du betalar läpparnas bekännelse till vissa ideal eller prioriteringar, men har fallit av vagnen i hur du integrerar dem i ditt dagliga liv, är detta en bra tid att uppdatera hur du omfamnar dina värderingar.

Venus Retrograd ~ Mer information om Venus cykelfaser!

Nyckeldatum och transiteringar för Venus Retrograd 2015

De viktigaste datumen för den här Venus retrograd cykeln (med nordamerikansk östlig tid) är:

  • Venus går in i skuggan: Jun.21
  • Venus stationär retrograd: Juni 21
  • Venus stationär retrograd: Juni 21: Juli.25
  • Venus i konjunktion med solen: Juli.25
  • Venus i konjunktion med solen: Juli: Aug.15
  • Venus stationär Direkt: Sep.06
  • Venus lämnar skuggan: Oktober 09

Venus gör några viktiga upprepande transiteringar under denna retrograda cykel (alla datum 2015):

Thrills: Venus trine Uranus: Jun.29, aug.19, sep.22
Party time! Hög energi, skratt och galet, fånigt roligt. Varning för spontant överutnyttjande och för mycket njutning utan förutseende. Impulsivt, experimentellt sex – välj din partner med omsorg!

Frills: Venus i konjunktion med Jupiter: Jul.01, aug.04, okt.25
Firandet är igång! Nöje, glädje, barmhärtighet och harmoni. Varning även här för överdrivna utgifter och överdrivet överseende – mer, mer, mer! Relationer kan blomstra eller visa ett behov av omprövning.

Spill: Venus i kvadrat med Saturnus: Jul.14, aug.05, okt.10
Konsekvenser av att missköta ekonomi, nöjen och laster. Budgetering och disciplinerat förhållningssätt till nöjen och begär, möjligen av nödvändighet snarare än val. Relationssvårigheter kan uppstå, vilket visar på områden som behöver arbetas med.

Välkommen till

Upptäck din bästa potential för det kommande året!

Välj bland…
– Prognosrapporter
– Solåterkomst
– Natalrapporter
– Relationsrapporter
– Dagskalender

Beställ nu!

Vad betyder allt det här?

Venus retrograda cykel för 2015 för med sig en komplex samling av energier genom dessa transiteringar. Å ena sidan kan det vara lättare än vanligt att utforska livet utanför dina vanliga upptrampade stigar, och det kan mycket väl finnas ett ganska stort överflöd av saftiga frestelser som lockar dig! Den kvadratiska aspekten till Saturnus innebär dock att det inte finns någon fri entré till denna trädgård av jordiska läckerheter. Konsekvenserna av dina handlingar och val kommer att bli uppenbara ”när räkningen kommer in.”

I värsta fall kan det här vara en tid då du faller med ansiktet först ner i ett himmelskt kar av överdåd i form av ätande, drickande/drogande, spenderande, sexande, festande och att leva det höga livet. Och sedan upptäcker du att komprometterande bilder dyker upp på Facebook. Eller så sparkar du dig själv för att du föll i säng med ditt ex efter att du hade bestämt dig för att inte låta dig frestas. Eller så blir du förälskad i det där quiltningsmaterialet, de där skorna, de där hantverksartiklarna, den där gungstolen eller vad som helst, och du MÅSTE helt enkelt köpa det! Och sedan kommer kreditkortsräkningen. (oops)

Tanken är att försöka hålla en sund balans mellan spontanitet och försiktighet. Ditt inre barn vill ha roligt och inte oroa sig för konsekvenserna, så din inre vuxen måste hålla ett öga på dig från andra sidan lekplatsen för att hindra dig från att hamna i trubbel. Var en bra, snäll och stödjande förälder för dig själv, men också en som ser till att du håller handen borta från den heta spisbrännaren även om barnet i dig inte förstår varför.

I bästa fall kan den här Venus retrograd vara en tid då du kan vara mycket produktiv på kreativa sätt. Ordna till exempel om eller dekorera om ditt vardagsrum eller din uteplats. Håll ögonen öppna för några ovanliga och roliga möbler, tillbehör och dekorationer som kommer att lysa upp platsen. Men håll ett öga på prislappen också, och se till att du verkligen har råd med det. Om du verkligen inte kan fortsätta leta – oväntade skatter kan finnas runt nästa hörn!

Finn sätt att ha roligt, vara bekväm och njuta av livet! Men bli inte så låst av egobekräftelse att du tappar bort saker som du normalt sett skulle kunna göra för andra. Du kanske köper en extra biljett till ett evenemang åt en vän som en särskild behandling, eller du kanske till och med är den vän som får biljetten. Det är en bra tid att återknyta kontakten med människor som du har tappat kontakten med, och ni kanske återupptäcker det roliga som ni brukade ha tillsammans, även om det är troligt att du också kommer ihåg anledningen till att ni gled ifrån varandra. Kanske kan du återuppliva kontakten, kanske inte, men det är troligt att det blir en upplysande upplevelse i vilket fall som helst.

Mer om Venus Retrograd

5-pointed star pattern of Venus Retrograde
5-punkters stjärnmönster för Venus Retrograd
(Ej i skala)

Vidste du att du under din livstid bara kommer att få se Venus gå retrograd i vissa tecken och aldrig i andra? Det beror på att Venus har ett fascinerande och komplext, men ändå mycket förutsägbart retrograd cykelmönster med 5-faldiga mönster som upprepas vart åttonde år. Om du drar linjer mellan de retrograda stationerna som hon gör över tiden skapas en 5-punktsstjärna.

Om du vill veta mer om Venus cykler kan du läsa en bok av astrologen Anne Massey med titeln Venus: Her Cycles, Symbols & Myths. Du kommer att upptäcka allt du behöver veta om de komplexa mönstren i Venus retrograda cykler och stationer, samt hur dessa kan manifestera sig i ditt liv.

Masseys bok innehåller också bra information om mytologin kring Venus och Venusliknande figurer. Rekommenderas varmt till alla som vill lära sig mer om denna fascinerande planetariska cykel!