Articles

vandringar i Wyoming

Vandring i Wyoming, den minst befolkade delstaten i USA, är en aktivitet som många äventyrsresenärer har på sin lista. Wyoming är känt för sin vidsträckta, öppna vildmark och distinkta nationalparker, och landskapen i Wyoming kommer att ta andan ur dig. Om du verkligen vill uppleva det bästa av denna toppdestination för vandring bör du lämna de stora motorvägarna och utforska nationalparkerna till fots. Klättra uppför karga berg, beundra ångande gejsrar, gå på naturspaning och ridning – det finns ingen ände på de otroliga friluftsaktiviteter som erbjuds i denna vilda, oförstörda region.

De bästa platserna att vandra på i Wyoming är nationalparkerna, där du hittar några av de mest häpnadsväckande vandringslederna i hela USA. Grand Teton National Park är en fröjd för vandrare, med distinkta klippiga toppar som reflekteras i det lugna vattnet i alpina sjöar. Det här är platsen för äventyrsresor – du kan välja mellan backpacking, vandring, ridning, snösporter, kanotpaddling och bergsklättring! Det mest ikoniska resmålet för vandring i Wyoming måste dock vara Yellowstone National Park, ett naturligt underland fyllt av gejsrar och varma källor, med karga berg och vidsträckta dalar som helt enkelt kryllar av vilda djur.

Vandring i Wyoming är en så populär aktivitet att det är lätt att planera en resa hit. Vi har sammanställt all information du behöver, inklusive ruttrekommendationer, resetips och råd om när du ska resa. Vad väntar du på? Dra på dig vandringskängorna och börja utforska denna otroliga delstat redan i dag!

Typer av vandring i Wyoming

Det finns många olika typer av vandring i Wyoming, med något som passar alla smaker och konditionsnivåer. Om du reser med små barn eller letar efter enkla vandringar erbjuder Yellowstone gott om promenader genom områden med termisk aktivitet, så att du kan uppleva parkens underverk och majestät utan att behöva kämpa över steniga stigar. Det finns också ett antal enkla ravinvandringar som gör att du kommer nära de spektakulära floderna och vattenfallen utan att behöva lägga ner för mycket energi. Dessa vandringsleder är väl underhållna, lättillgängliga via väg och erbjuder ett underbart sätt att se parkerna, även om du är en nybörjarvandrare.

Om utmanande dagsturer däremot står på din vandringslista, erbjuder både Yellowstone- och Grand Teton nationalparkerna några av de mest imponerande och spännande vandringarna i regionen. Här hittar du krävande bergskammar, imponerande raviner och lugna bergssjöar uppe bland de högsta topparna. Wyoming är platsen att komma till om du vill ha en utmaning, lämna världen bakom dig och fly in i vildmarken.

Oavsett dina preferenser eller din vandringsförmåga har Wyoming något för dig. Och en sak är säker – när du väl har fått smaka på allt som denna fantastiska delstat har att erbjuda kommer du snart tillbaka för mer!

Lätta vandringar i Wyoming

South Rim Hike: Denna relativt korta vandring bjuder på spektakulära vyer över Yellowstonefallen och är en av våra favoriter bland de lätta vandringarna i Wyoming. Du går ner via den branta Uncle Tom’s Trail, ner till en otrolig utsiktsplats nära basen av fallen. Utsikterna längs hela leden är helt otroliga, och den här enkla vandringen kommer att ge dig en verkligt minnesvärd utflykt.

Norris Geyser Hike: Om du vill slippa undan folkmassorna vid Artist Point och ge dig ut på en trevlig, lätt vandring, är den här leden något för dig! Gå ner till Porcelain Basin på en relativt platt väg för att få fantastisk utsikt över några av parkens mest kända gejsrar: Pinwheel Geyser, Ledge Geyser och Black Growler Steam Vent. Missa inte det utmärkta Norris Geyser Basin Museum och bokhandeln – ett utmärkt ställe att besöka med barn.

Familjevandringar i Wyoming

Colter Bay Hike: En av de bästa familjevandringarna i Wyoming, denna vackra, mjuka stig är perfekt om du reser med yngre barn. Rutten följer Jackson Lake’s stränder nära Colter Bay och ger en underbar utsikt över Teton Range. Bergen utgör en spektakulär bakgrund för den vackra hamnen, och leden erbjuder gott om fotomöjligheter, picknickplatser och platser för att skumma stenar på sjön. Den perfekta familjevandringen!

Phelps Lake Hike: Denna familjevänliga vandring är ett utmärkt sätt att tillbringa en eftermiddag utomhus med barnen! Leden är lättillgänglig och ganska platt, så det är ett bra alternativ om du reser med små barn eller inte vill ha en alltför ansträngande vandring. Phelps Lake har en vacker vit sandstrand som är en idealisk badplats och en utmärkt plats för en picknick! Du kommer också att kunna njuta av spektakulära vyer över Prospectors Mountain och Death Canyon.

Dagsvandringar i Wyoming

Paintbrush Divide Hike: Denna fenomenala vandring i Grand Teton National Park måste vara en av våra favoritdagsvandringar i Wyoming. Leden börjar med en stadig uppstigning från String Lake och passerar genom skogar fyllda med hillebär innan den når den breda, mjuka platån Paintbrush Divide. Här har du en magnifik utsikt över Paintbrush Canyon, fylld av vilda blommor, och en spektakulär utsikt över topparna i Teton Range. Den här vandringen bjuder på ett fantastiskt landskap och en fantastisk dag i Grand Teton National Park.

Amphitheater Lake Hike: Om du letar efter en av de bästa utmanande dagsvandringarna i Wyoming, behöver du inte leta längre än denna vandring upp till Amphitheater Lake. Med otroliga vyer över Grand Teton och andra angränsande toppar och en rad fantastiska alpsjöar är den här vandringen en av de bästa i Grand Teton National Park. Det är också en fantastisk vandring för djurfantaster – håll utkik efter jordekorrar, ekorrar, lundor och murmeldjur.

Utmanande vandringar i Wyoming

Hanging Canyon Hike: Även om det här är en relativt kort rutt är vandringen uppför Hanging Canyon en av de mest utmanande vandringarna i Wyoming, delvis på grund av att leden är inofficiell så du kan behöva leta lite efter en rutt! Det är dock definitivt värt ansträngningen – leden klättrar uppför den spektakulära Hanging Canyon hela vägen till den underbara Lake of the Crags. Möjligen den finaste bergssjön i delstaten, det djupblå vattnet i Lake of the Crags balanseras perfekt av det ljusgröna gräset och de grå åsarna i Grand Teton National Park.

Sky Rim Hike: Om du letar efter en av de mest utmanande vandringarna i Wyoming, behöver du inte leta längre än till denna klassiska Yellowstoneled. Det är en lång vandring, men belöningen är spektakulär, med episka vyer över de dramatiska topparna och breda dalarna i Yellowstone National Park. När du vandrar längs åsen passerar du klippiga klippor och breda ängar med vilda blommor och kan njuta av utsikten över Ramshorn Peak, Fortress Mountain och Lone Indian Peak. Detta är en exceptionell vandring och bör inte missas under din resa till Yellowstone!

Bästa vandringar i Wyoming

Lake Solitude Hike: Denna klassiska vandring är en av höjdpunkterna i Grand Teton National Park, och säkerligen en av de bästa vandringarna i Wyoming. Rutten börjar vid Jenny Lake och följer Cascade Canyon trail. Du klättrar förbi klippiga åsar fyllda med vilda blommor och klättrar stadigt uppåt tills du når den vackra Lake Solitude. Denna underbara vandring har fantastiska vyer och är ett måste för alla entusiastiska vandrare!

Mystic Falls Hike: Om du vill njuta av fridfull kontemplation, vackra vyer och några klassiska Yellowstone-gejsrar kan du prova denna Mystic Falls vandring. Du kommer att se en serie tumlande vattenfall, som sträcker sig 21 meter högt, som häller ut i Little Firehole River. Missa inte gejsern vid Biscuit Basin, som är höljd i ånga och omgiven av vilda blommor.

Avalanche Peak Hike: Den branta vandringen upp till Avalanche Peak är en riktig vandringsutmaning, och det kan hända att du känner att dina ben skakar i slutet! Den otroliga utsikten på denna klassiska vandringsled kommer dock att mer än kompensera för dina ansträngningar. Från åsen har du en underbar panoramautsikt så långt som till Yellowstone Lake, och du kommer att se många vackra alpina dalar längs vägen.

Grand View Point Hike: Den här vandringen är kort och fin och bjuder på några av de finaste vyerna i Grand Teton National Park. Efter en brant klättring genom skogen kommer du upp på åsen och kan njuta av ett magnifikt panorama över alla de stora topparna i parken. Grand Teton och Mount Owen reser sig framför dig, och vägen erbjuder en fantastisk utsikt ner mot Jackson Lake, som reflekterar Teton-topparna som en glasig spegel.

Upper Geyser Basin Hike: Barnen kommer att älska Upper Geyser Basin Trail, en av de klassiska sakerna att göra i Yellowstone National Park! Denna spännande vandringsled börjar vid Old Faithful och passerar dussintals vackra gejsrar och källor. Detta är ett fantastiskt sätt att lära barnen lite om Yellowstones fascinerande geologi och uppmuntra dem att få smak för vandring. Glöm inte att ta en glass från Old Faithful Inn på vägen tillbaka!

Garnet Canyon Hike: Om du letar efter en spektakulär canyonvandring som inte tröttar ut dig kan du prova denna vackra vandringsled i Grand Teton National Park. Det är en relativt enkel rutt, men utsikten är helt enkelt spektakulär, med en underbar utsikt över Middle Teton, det tredje högsta berget i området.

Bunsen Peak Hike: Strax söder om Mammoth Hot Springs reser sig Bunsen Peak som en fyr från de gräsbevuxna ängarna, och den bildades för 50 miljoner år sedan av vulkaniska utbrott. Att bestiga denna ikoniska topp är ett sant nöje, inte minst på grund av den fantastiska utsikten över Cathedral Rock, Terrace Mountain och Golden Gate. Detta är ett utmärkt val för nybörjarvandrare som vill ha en ny utmaning och en försmak av Yellowstone National Parks underverk.

Inspiration Point Hike: Den här vandringen är ett bra alternativ om du letar efter en flexibel rutt. Du kan antingen stanna vid Inspiration Point efter en kort, brant klättring och några fantastiska vyer, eller fortsätta uppför Cascade Canyon, beroende på hur mycket energi och tid du har till ditt förfogande. Oavsett vilket kommer du att hitta några fantastiska utsiktspunkter, spektakulära toppar och massor av inspirerande fotomöjligheter.

Mount Washburn Hike: Denna lättillgängliga och populära vandringsled stiger upp till toppen av Mount Washburn och bjuder på fantastiska vyer över Grand Canyon of the Yellowstone hela vägen. Detta är ett underbart sätt att uppleva parken, med en utsikt som inkluderar ängar med vilda blommor, stupande raviner och vilda, klippiga toppar.

Summit Trail JHMR Hike: Om du letar efter spektakulära vyer utan en slitsam klättring kan du hoppa på luftspårvagnen som går uppför Rendezvous Mountain. Denna ikoniska spårvagn i Jackson Hole Mountain Resort ger dig en fantastisk utsikt över Teton Range, och det finns två trevliga vandringsleder från ankomstplatsen. Välj antingen Cirque eller Summit Trail, och du kommer inte att bli besviken – detta är en underbar plats för en familjevandring.

När är den bästa tiden att vandra i Wyoming?

Klimatet i Wyoming är notoriskt varierande, så om du vill veta när det är den bästa tiden att vandra i Wyoming måste du göra din research. Vädret varierar beroende på höjd, och i bergsområden som Yellowstone nationalpark är vandringssäsongen relativt kort. Högsäsongen är juli och augusti, även om du fortfarande kan njuta av vandringslederna i juni och september – se bara upp för tidiga/senliga snöfall! Trots snön är det fortfarande möjligt att besöka vissa områden i Yellowstone National Park på vintern, och vyerna vid den här tiden kan vara ganska otroliga.

De bästa tiderna att besöka Jackson Hole är våren och hösten, då du antingen kan se fält med vackra vilda blommor eller livfulla höstfärger i skogarna. Vandringssäsongen för Grand Teton National Park är något längre än i Yellowstone, och du kan njuta av vandringslederna här från mitten av maj till slutet av september.

Var du än åker är det bäst att komma förberedd för alla vädersituationer – solen kan vara mycket stark mitt i sommaren på lägre belägna platser, men temperaturen sjunker snabbt när du klättrar uppför topparna, och i vissa områden råder det starka vindar. På vintern förbjuder snön vandring på de flesta stigar, men det är en utmärkt tid att prova på snöskovandring och längdskidåkning!

Bästa regioner för vandring i Wyoming

Wyoming är ett kontrasternas land, som består av vidsträckta, stora slätter och dramatiska, klippiga berg. En av de bästa regionerna för vandring i Wyoming måste vara Grand Teton National Park, en fantastisk bergskedja som är översållad med vackra alpsjöar, täta skogar och underbara bergsängar. Juvelen i Wyomings krona är dock den ikoniska Yellowstone National Park. Detta magiska land är hemvist för 60 % av världens gejsrar, vilket skapar en mystisk, utomvärldslig atmosfär, omgiven av höga bergsryggar, dramatiska kanjoner och breda, gröna dalar. Denna otämjda park är full av unikt och underbart djurliv och är ett måste för alla ivriga vandrare och äventyrsresenärer.

Andra friluftsaktiviteter i Wyoming

Wyoming må vara ett paradis för vandrare, men det finns också gott om andra godsaker för äventyrsresenärer. Under vintermånaderna, när parkerna är täckta av nysnö, är det möjligt att åka snöskor och längdskidor, så att du kan njuta av landskapet när det är som mest spektakulärt. På sommaren välkomnar Grand Teton National Park otaliga äventyrsresenärer som lockas av möjligheterna till backpacking, mountainbike, bergsklättring och kanotpaddling. Slutligen skulle en resa till Wyoming inte vara komplett utan ett besök på en ranch, och denna vackra delstat är en underbar plats för att prova på ridning.

Hur man planerar en resa till Wyoming

Vill du veta hur man planerar en resa till Wyoming? Sök inte längre. Vi har all information du behöver för att planera din nästa äventyrssemester i Wyoming, oavsett om du är en ivrig vandrare eller bara letar efter ett roligt sätt att uppleva allt som denna underbara delstat har att erbjuda. Kolla in vår reseguide för Grand Tetons och vår guide för reseplanering i Yellowstone för rekommendationer om boende, packningsråd, vädervarningar och mycket mer därtill. Vi har gjort det hårda arbetet så att du inte behöver göra det – du behöver bara luta dig tillbaka, slappna av och börja drömma om din nästa äventyrsdestination!

Läs mer Läs mindre