Articles

Van Helsing: Universal vill att Channing Tatum ska spela huvudrollen i Dark Universe-filmen

Universal lanserade nyligen de ambitiösa, delade ”Dark Universe”-filmerna med återuppfunna klassiska filmmonster, med en reboot-film av Mumien som satte megastjärnan Tom Cruise i huvudrollen som hjälten i motsats till Kingsman: The Secret Service med Sofia Boutella i rollen som monstret. Även om stjärnkraften inte gav något resultat i kassan för Universals omstart av Mumien, verkar det som om studion ändå har ögonen på en annan stor stjärna, Channing Tatum, för den kommande Dark Universe-filmen Van Helsing.

Medan Van Helsing fortfarande är mitt uppe i en finputsning av manuskriptet, hävdar THR att Universal har ögonen på Channing Tatum för huvudrollen som den titelbärande vampyrjägaren. Även om inga ytterligare detaljer gavs om denna rollbesättning, skulle det vara en självklarhet med tanke på hur många franchisefilmer som Tatum faktiskt har varit med i eller befunnit sig i en tävling om att vara med i. Magic Mike-franchisestjärnan Tatum kommer att göra sin franchise-debut i den snygga actionuppföljaren Kingsman: The Golden Circle, en återkomst till det komiska actionuniversumet 21 Jump Street i den (bisarra) filmcrossoveren MIB 23 och är fortfarande knuten till Fox’ långvarigt försenade X-Men solo spinoff Gambit. Att vara huvudrollsinnehavare i Van Helsing skulle vara ännu en fjäder att sätta i en överfylld hatt.

I februari rapporterade The Tracking Board att manuset för Van Helsing i Dark Universe hamnade i händerna på författaren Dan Mazeau, vars enda större manuskript som krediterats var 2012 års uppföljare till serien om de grekiska myterna, Wrath of the Titans. Mazeau fick i uppdrag att skriva om Van Helsing-manuset efter att det ursprungligen hade utarbetats av The Mummy-författaren Jon Spaihts (Passengers) och Eric Heisserer (Arrival). Mazeau tog enligt uppgift på sig Van Helsing-manuset någon gång i september förra året efter att ha varit en del av Universal writer’s room, som samlade högprofilerade skribenter som Noah Hawley (Legion, Fargo), Aaron Guzikowski (Prisoners, The Red Road) och Ed Solomon (Men in Black, Now You See Me) för att samarbeta kring idéer för Monsters Movie-serien.

Karaktären av den erfarne och välstuderade vampyrjägaren Abraham Van Helsing är naturligtvis intimt förknippad med historien om Dracula, eftersom han är huvudpersonen i Bram Stokers ursprungliga roman från 1897. Karaktären har figurerat i otaliga filmer, framför allt spelad av Edward Van Sloan i Tod Brownings paradigmatiska Universal-version från 1931, Peter Cushing i de campy men älskade Hammer Films-versionerna, Anthony Hopkins i Francis Ford Coppolas stämningsfulla version från 1992 och av Hugh Jackman i den (finansiellt besvikna) storbudgeterade, CGI-action-drivna Van Helsing-filmen från 2004, med Kate Beckinsale som sällskap.