Articles

Typer av pokerspelare

Du vet att när du går ut och äter middag på en restaurang kan du nästan alltid se typerna: den ”sofistikerade”, den ”eleganta”, den ”inte-eleganta”, den ”lätt-att-bli-drunkad-typ”?”Samma sak med pokerspelare: vid bordet har du en mängd olika personligheter och typer som kan påverka spelet och, om du kan hålla dig tillräckligt lugn, dra nytta av.

Vilken typ av spelare är du…?

– ”Var ska jag sitta?” ”Är det okej att titta på mina kort nu?” Nybörjaren

Nybörjaren är mycket lätt att upptäcka. Genom det sätt på vilket han/hon ständigt tittar på korten, genom att han/hon tvekar innan han/hon uppmanas att spela (”min tur?”), genom att han/hon nästan alltid dricker och genom att han/hon ständigt ”känner” på markerna.

– ”Så om jag får två ess kan jag inte dela dem, eller hur?”. Fisken

En fisk är en spelare som egentligen inte vet hur man spelar poker särskilt bra. En oerfaren eller oskicklig spelare, särskilt en sådan spelare som förlorar betydande summor pengar; levande en. En avslöjande faktor för en fish är ett all-in drag före floppen. Används detta drag vid sällsynta tillfällen kan det vara mycket effektivt; används det regelbundet är det ett säkert tecken på att spelaren är en fisk. Andra ”avslöjanden” om fiskar är att de konsekvent limpar in under the gun och sedan kallar en höjning för att sedan checka och lägga sig till varje satsning på floppen

– ”Bet or raise? Jag tror att jag synar. Igen. Och igen. And again” The Calling Station

En Calling Station hänvisar till en spelare som konsekvent synar satsningar och knappt höjer, oavsett hur stark hans hand är. Calling stations har ibland tur med korten som kommer på bordet, vilket uppmuntrar okunniga spelare att överskatta sin kunskapsnivå och därför, även om de vunnit en hand på kort sikt, kommer de på längre sikt att hamna i trubbel

Det här är spelaren som spelar K5 suited och som inte kan lägga ner K:et när det träffar, oavsett hur många personer som är i potten. De spelar två valfria kort i färg och ett ess och kan inte lägga ner något av dem om de får en flopp. De gnäller ständigt över att de blir utspelade och kan inte förstå varför de har sådan ”otur”.”

”Jag skiter i vad han spelade, jag re-raisar! Och jag höjer igen!” Maniaken

Maniaken är en spelare som spelar händer och vanligtvis satsar, höjer eller återhöjer i stora mängder, oavsett det förväntade värdet; han är så lös och aggressiv som möjligt.

”Maniaker” som spelar i spel med låga insatser kanske inte har särskilt mycket kunskap om strategi eller spelteori, eller så bryr de sig egentligen inte om allt det där. De spelar en hyperaggressiv, ibland oberäknelig, pokerstil.

– ”Hej, Sam, det var länge sedan jag stal dina blinds” ”Regular”

The Regular är just det – den kille som du regelbundet ser vid pokerbordet. Han spelar ofta och alla känner honom. Han har förmodligen till och med ett smeknamn – ”The Wiz”, ”The Shooter” eller något liknande.

– ”Hej, hur kommer det sig att han får alla bra kort? The Complainer

Detta är den typ av spelare som, istället för att fokusera på spelet, fokuserar, gnäller och gnäller om en mängd olika saker, från den ”dåliga” belysningen av bordet till händerna de får, hur otur han har, plågas över missade floppar eller att bli utsugen av en donk på river.

– ”Så jag agerade och gjorde en tre-betting efter floppen. Jag kunde se att han var ute efter en backraise så jag gick all-in med min full boat. wannabee-proffset

Det wannabee-”proffset” kommer alltid att prata pokerspråk, även om det inte har någon direkt koppling till det spel som pågår för tillfället. Han lutar sig fram och förklarar något esoteriskt, eller tar upp en gammal anekdot från ett annat spel, som de flesta av spelarna förmodligen hört fem eller sex gånger tidigare. Wannabee-profilen är klädd för tillfället: basebollkeps, solglasögon, guldkedja.

– ”Om du slutade prata så mycket och började uppmärksamma korten skulle jag kanske bara slå dig sju gånger av tio” Semi-profilen

Liknande en wannabee-profil, men till skillnad från den sistnämnde vet han verkligen vad han gör – plus att han inte babblar i onödan lika mycket.

– ”Om du tittar runt bordet och inte hittar den som är sugen – så är det du” Proffset

”Nog sagt. Vill du verkligen spela med ett proffs? du bör bara göra det av två skäl: a) du är villig att förlora din skjorta b) han är en särskilt underhållande spelare och gör det värt att du förlorar din skjorta.

Deltar du i den hetaste pokeraction och ser vilken typ av spelare du kan upptäcka:bit.ly/11PFWiu