Articles

Threesome Stories & Tips From 13 Real Women Who've Had One

Threesome stories känns fortfarande lite tabubelagt. Oavsett om du aldrig har haft en förut eller om du är en erfaren kännare kan trekanter vara svåra att genomföra – det finns behovet av kommunikation, logistiken, det udda antalet kroppsdelar. Men det finns en anledning till att så många kvinnor (nästan en tredjedel enligt en undersökning) gillar dem. Treor kan vara ett fantastiskt sätt att utforska din sexualitet, oavsett om du är gäststjärna eller tillsammans med en partner.

För att göra upplevelsen så njutbar som möjligt frågade vi 13 kvinnor som har haft dem om deras treorhistorier och treortips. Här är vad du behöver veta.

En trekant kan vara otroligt stärkande.

”Min första trekantsupplevelse var också min enda, men inte för att den var dålig. Jag matchade ett par på Tinder och de var så snälla och kommunikativa. Vi träffades för att ta en drink först och gick tillbaka till deras ställe. Jag kände mig som stjärnan hela tiden och jag kan inte nog betona hur de hela tiden kollade in mig och varandra. De var uppenbarligen ett fantastiskt par, så kommunikation var nyckeln för dem för att se till att de visste sina gränser och vad som var okej eller inte. Jag var singel vid den tidpunkten. Det kändes väldigt befriande och öppnade mitt sinne – nu förstår jag varför vissa människor gör det till en regelbunden del av sitt förhållande. Jag anser fortfarande att jag är monogam och skulle föredra att inte ha trekanter i ett förhållande – bara när jag är singel – men jag är mer öppen nu i allmänhet för sexuella fantasier. Jag minns att jag kände mig omhändertagen, och jag vet att detta inte är allas erfarenhet, men jag kände mig väldigt stärkt efteråt.”
-Abby, 25

Det kräver en viss koreografi.

”Min första och enda trekant var med två män – en av dem var en kille som jag hade en sommarflört med. Jag hade berättat för honom om min fantasi att vara med två män, och några veckor senare ringde han upp mig och sa: ’Hej, jag umgås med min vän – jag berättade för honom om din fantasi, och han vill göra det. Vi tycker att du borde komma över. Hans vän var söt och trevlig, och innan jag visste ordet av klädde de av mig och kysste mig överallt. De var båda helt fokuserade på mig, vilket var fantastiskt. Det var det som var det bra. Själva sexdelen var lite pinsam och klumpig – ingen visste riktigt vad de gjorde! Det var nästan för mycket stimulans för mig. Jag gillar att kunna njuta av känslorna och fokusera på vad som händer, och det här var bara en massa smällar från för många håll. En vän berättade senare för mig att man verkligen måste nästan koreografera en trekant. Jag skulle gärna prova en igen och se om jag kan koreografera den bättre. Det är dock en utmaning att få två killar att göra en trekant, än mindre två killar som skulle vara villiga att interagera med varandra (vilket skulle vara så hett!)!”
-Elise, 51

Att ha en trekant kan vara ett stärkande sätt att utforska.

”Jag har haft några trekanter och njutit av dem alla. Som bisexuell kvinna var det ett sätt för mig att utforska min sexualitet med cis-män och cis-kvinnor. De skedde slumpmässigt, oplanerat, med vänner, och det var alltid mycket sprit inblandat. Även om jag är nykter nu ångrar jag inte dessa tillfällen. Jag känner mig faktiskt stärkt av dessa roliga erfarenheter. Det är också värt att notera att bara för att någon är bisexuell betyder det inte att de automatiskt gillar trekanter.”
-Tawny, 33

Det kommer inte nödvändigtvis att leva upp till dina vildaste fantasier.

”När jag var 22 år och nygift med min första man, hade jag en trekant med min man och hans bästa vän. Min man och jag var fulla och hans vän var hög. Jag var den som ville göra det, men de njöt av det mycket mer än jag. Det var pinsamt och levde inte alls upp till fantasin.”
-Kara, 41

En trekant fixar inte ett förhållande – eller ersätter ett.

”Mina trekanter var hemska, vid varje tillfälle. Den enda anledningen till att jag hamnade i dessa situationer var för att jag var full. Och kanske ännu viktigare: Jag värderade inte mig själv tillräckligt för att be om mina relationsbehov, som var kärlek, tillgivenhet och monogami. Mina 20 år (och vem skojar jag, en stor del av mina 30 år) gick åt till att acceptera dessa bitar av uppmärksamhet. I dag ligger dessa erfarenheter fast bakom mig, om det inte är något jag verkligen vill utforska med en kärleksfull partner – uteslutande på mina villkor.”
-Olivia, 39

Varje trekant är annorlunda.

”Jag har haft flera erfarenheter av gruppsex och tycker att trekanter är ganska trevliga. Min första var med min maka (som är icke-binär) och en cisman, den andra med min maka och en ciskvinna. De var alla riktigt olika och värdefulla! Min make/maka och jag pratade bokstavligen i ÅR innan och kände oss super redo för de potentiella goda och svåra utfallen. Jag har ärligt talat aldrig känt mig mer som om de var min bästa vän. Det här var super speciella och heta stunder! Och de foursomes som vi har haft? De är en helt annan värld!”
-Callie, 29

De kan vara riktigt komplicerade.

”Jag var i ett öppet förhållande, och paret jag hade sex med var inte officiellt ett par men definitivt mer romantiskt och känslomässigt involverade än vad någon av dem var villig att erkänna. De blev i princip upprörda och svartsjuka medan jag var där, och det slutade med att jag medlade mellan dem. Killen gick också över mina gränser och gjorde saker som jag hade sagt till honom var förbjudna, så jag kände mig verkligen utnyttjad känslomässigt och sexuellt.”
-Chantelle, 26

Du kanske känner dig pressad att prestera.

”Jag tillbringade tre år i 20-årsåldern med att regelbundet anordna orgier, och jag kan med säkerhet säga att en trekant är den svåraste formen av gruppsex. Med bara tre personer finns det en press på alla att prestera. Och någon kan alltid bli utelämnad. Min första trekant i gymnasiet hände för att min väns flickvän bestämde sig för att kyssa mig på en husfest. Vi liksom rumlade och tumlade oss igenom, och det var härligt. Sedan dess har de flesta trekanter varit bättre fantasier än verklighet. Som det senaste försöket med min flickvän och en kille hon träffade. Han kom in i hennes lägenhet och hoppade direkt in i det hela genom att knuffa ihop henne och mig. Hon sög av honom och han kom på 30 sekunder. Han gick 15 minuter senare och hon och jag kunde äntligen ha riktigt roligt utan penis.”
-Jess, 30

En trekant kan vara ett bra sätt att utforska ny intimitet med din partner.

”Jag hade träffat en ny kille i ungefär en månad när han föreslog en trekant, eftersom han visste att jag var bisexuell och inte hade haft så mycket erfarenhet av kvinnor. Så vi gjorde det på hans födelsedag med en gammal kollega till honom – och det var verkligen fantastiskt. Kvällen började med att umgås, dricka lite och sedan tog vi alla en dusch tillsammans. Det var väldigt varmt och trevligt, och jag kände att alla fick ungefär lika mycket uppmärksamhet. Det blev dock riktigt pinsamt nästa dag eftersom hon antog att de hade återuppväckt något… medan för mig och honom befäste trekanten faktiskt våra känslor för varandra. Även om förhållandet inte fungerade i det långa loppet var det i slutändan trekanten som förde oss närmare varandra och var, enligt mig, en mycket speciell upplevelse.”
-Danielle, 33

Det är möjligt att ha en trekant med vänner…

”Min trekant skedde med två killkompisar från college. Att säga att det var oväntat är en underdrift. Vi tre svimmade i en säng efter en kväll med mycket drickande. Jag hade redan legat med en av männen tidigare så när jag vaknade och vi började kyssas mitt i natten var det ingen stor grej. Sedan anslöt sig den andra killkompisen till oss. Det var sent, vi var fortfarande mitt i en berusad natt och saker och ting utvecklades bara snabbt. Jag minns att ett Kanye West-album spelades medan vi navigerade vem som var i vilken position och tog rätt sväng. Fokus låg på mig, plus att killarna hade roligt. Vi diskuterade aldrig vad som hände, men det fanns aldrig någon pinsam stund mellan oss heller. Vi rörde oss bara framåt, framåt med ett kryss bredvid ”så hände det”.”
-Mindy, 34

…och med främlingar.

”Att ha trekanter var min fantasi. Jag är en svart, femme lesbisk kvinna men började inte ha dem förrän jag kom ut vid 27 års ålder. Alla mina trekanter var med personer som jag inte kände tidigare eftersom det var så jag ville ha det. Jag har hört skrämmande historier om vänskapsrelationer som tar slut på grund av dem, så jag vill att alla mina ska vara anonyma. Även om alla mina upplevelser var extremt njutbara är jag i ett monogamt äktenskap och kommer inte att engagera mig i några fler. Och det är naturligtvis helt okej för mig. De tjänade sitt syfte för mig. De var sexuellt befriande och bekräftande.”
-Jacy, 40

Det är ett sätt att skaka om saker och ting på en första dejt.

”Tillsammans som par har min pojkvän och jag dejtat en hel del kvinnor. På en normal första dejt finns det en stor press på båda personerna som försöker att eventuellt starta ett förhållande, men i det här sammanhanget är det väldigt tydligt att vi alla bara är här för att skapa en kontakt, ha roligt och inte oroa oss för om det här ”kommer att leda någonstans”. Sexet är oftast fantastiskt. Ibland får jag all uppmärksamhet och andra gånger är det någon annan som har ordet, och du får ge dem en natt att skriva hem om. Det påminner mig om vilken fantastisk älskare min pojkvän är, och jag får se honom med nya ögon. Dessutom finns det så många fantastiska kvinnor där ute och jag känner mig så lyckligt lottad att kunna hoppa i säng med dem.”
-Isabel, 25

Sex i en trekant kan förvandlas till en djupgående relation.

”Jag var i ett trekantförhållande i ungefär sex månader. Det var min primära partner och jag, plus en vän som var både bisexuell (dock främst med kvinnor) och polyamorös. Sexuellt och på annat sätt var det ett enormt skifte för mig. Det hjälpte mig att förstå mina egna tidigare kamper med monogami och öppnade upp min sexualitet på ett helt nytt sätt. Att ha den erfarenheten gjorde att jag kunde göra anspråk på en kärlek utan ursäkt för mig själv, och det förändrade allting.”
-Jeanette, 44

Irina Gonzalez är en redaktör och frilansskribent baserad i Florida som bevakar Latinx-kultur, nyktert liv, föräldraskap och allt som har med livsstil att göra. Följ henne på Instagram på @msirinagonzalez.