Articles

Pacers’ Victor Oladipo ska träna, utvärdera återgång till spel i Orlando

Victor Oladipo hade precis börjat komma in i form efter att ha missat mer än ett år efter en riven höger quad-sena. Han spelade 13 matcher för Pacers innan ligan stängdes ner på grund av coronaviruset, och under sina fem senaste matcher snittade han 18,6 poäng och 4,8 returer per match.

Nu, efter ytterligare ett tre månaders uppehåll, vill Oladipo inte riskera en ny skada och kommer att se hur han känner sig när han rustar upp inför NBA:s återkomst i Orlando, berättade han för Adrian Wojnarowski på ESPN.

”Jag känner mig mycket bättre”, sa Oladipo till ESPN. ”Jag vet att det finns en risk att gå in i det med den unika situation som jag befinner mig i – att vara borta så länge och försöka trappa upp det så snabbt. Jag måste bara vara smart, det är allt.”

Spelarna har fram till den 24 juni på sig att meddela sina lag om de inte vill spela i Orlando. Det kommer inte att finnas någon disciplin för spelare som väljer att inte spela, däremot får de inte betalt för dessa matcher.

Om Oladipo bestämmer sig för att inte spela i NBA:s omstart kan Pacers skriva kontrakt med en ersättare för att fylla ut den plats i laguppställningen. Problemet för Indiana: Det finns ingen de kan plocka in som är lika bra som Oladipo. De bästa wingarna på free agent-marknaden – Jamal Crawford, kanske J.R. Smith – erbjuder mindre offensivt slagkraft och inte i närheten av Oladipos tvåvägsspel. Om han inte kan gå är Pacers förhoppningar om en överraskande slutspelsrunda med Malcolm Brogdon, Domantas Sabonis och Myles Turners försvarsledning slut.

Andra lag är inte sålda att Oladipo kan återgå till sin form på All-NBA-nivå – han var inte samma kille före skadan 2018-19 och de 13 matcherna den här säsongen är ett för litet urval för att kunna avläsas – och de tittar på för att se om Pacers bestämmer sig för att byta ut honom i stället för att förlänga eller betala honom när hans kontrakt löper ut sommaren 2021. Motståndarlagen letar efter en stöld, men Pacers letar efter en återgång till toppnoteringen Oladipo och en slutspelsrunda.