Articles

Olaglig kontakt med en minderårig

Det finns alltid en hel del uppmärksamhet i media kring interaktioner på nätet med minderåriga som leder till åtal. Men när du är den som anklagas är det en skrämmande upplevelse.

Om du anklagas för olaglig kontakt med en minderårig i Philadelphia behöver du en erfaren sexbrottsadvokat, som kan förklara processen, hantera saker och ting försiktigt och som kan säkra bästa möjliga resultat. Detta kan innebära att du undviker anklagelser innan de officiellt lämnas in, minskar anklagelsen till något mer lämpligt, får ett avslag eller kämpar för att rentvå ditt namn i domstol.

Med en historia av gynnsamma resultat för sina klienter är advokat Michael Fienman en Philadelphia olaglig kontakt med en minderårig advokat som vet hur dessa fall fungerar och vad som krävs för att gå vidare med din frihet, ditt rykte och ditt rekord intakt. Kontakta oss online eller ring (215) 839-9529 för en gratis och konfidentiell konsultation.

Olaglig kontakt med en minderårig anklagas

Ofta är de minderåriga som vuxna tar kontakt med på nätet faktiskt poliser som deltar i stingoperationer. Men oavsett om det är en polisavledare eller en förälder som upptäcker interaktionen är resultatet detsamma: ett förödmjukande gripande och risk för fängelse, en registrering som sexförbrytare och hån från makar, familj, vänner och arbetskamrater.

En person begår olaglig kontakt med en minderårig i Pennsylvania, om de avsiktligt kontaktar en minderårig, eller en brottsbekämpande tjänsteman som utger sig för att vara en minderårig, för att försöka träffa dem för en sexuell handling. Ett exempel är om en 30-åring mejlar en explicit bild till en person som han/hon tror är 13 år och ber om att komma över och ha sex:

  • I vanliga fall sker kommunikationen över Internet, i ett chattrum eller via e-post, men den kan också ske via textmeddelanden.
  • Förövaren behöver inte ta direkt kontakt med den minderårige eller polisens lockbete för att åtalas.

Olaglig kontakt med en minderårig Straff

Olaglig kontakt med en minderårig är ett brott av tredje graden. Det är straffbart med upp till sju års fängelse.

Registrerad sexualförbrytare

Om du döms för olaglig kontakt med en minderårig måste du registrera dig som sexualförbrytare enligt Sexual Offender and Notification Act. Ditt namn och information om din fällande dom kommer att placeras på en lista som finns tillgänglig på Internet för alla att se.

Detta innebär att alla, från människorna som bor på gatan till din chef, kommer att känna till ditt brott, och det kommer att göra livet mycket svårare och pinsammare för dig.

Vad händer om du åtalas för olovlig kontakt?

Om du åtalas för olovlig kontakt med en minderårig ska du inte göra uttalanden till polisen utan advokat eller försöka kontakta den minderårige i fråga.

Du kommer förmodligen att hållas i fängelse över natten. Kom ihåg att inte diskutera vad som hände med polisen eller försöka förklara situationen. Säg inte till polisen att du bara skojade eller att det påstådda offret ville prata med dig.

  • Som med de flesta brottsanklagelser kan det du säger tas ur sitt sammanhang och användas mot dig.
  • Om polisen frågar ut dig, säg att du vill ha en advokat och vägra artigt att svara på deras frågor.

Vad din försvarsadvokat kan göra

När du träffar din advokat kommer han eller hon att gå igenom ditt fall för att avgöra om det finns bevis för att stödja anklagelserna mot dig.

Från det kommer din advokat att :

  • Undersöka för att se om det finns några bevis som stöder din version av händelserna.
  • Arbeta för att misskreditera/begränsa bevisen mot dig.

Nyttan av att arbeta med en advokat

När du står inför en anklagelse om olaglig kontakt med minderåriga behöver du en advokat som kommer att stå på din sida varje steg på vägen. Från förundersökningen till motioner och till och med en rättegång kommer din advokat att arbeta för att misskreditera alla bevis – och hjälpa dig att bestämma ditt bästa tillvägagångssätt.

Till exempel är undercoveroperationer som riktar in sig på personer för den här typen av brott behäftade med fel och förbiseenden. Om ett misstag av polisen ledde till att du åtalades kan din advokat kämpa för att få den informationen utesluten. Om datorbevis avslöjar att det i själva verket var någon annan som kommunicerade med barnet kan din advokat presentera det beviset för åklagaren eller i domstolen.

Pennsylvania Unlawful Contact with Minors Law

Olovlig kontakt med minderåriga beskrivs och definieras i Pennsylvanias brottsbalk enligt Title 18, Chapter 31. Läs lagen här.

Frågor? Kontakta oss idag.

Baserat på bevisen kommer Fienman Defense att försöka visa att anklagelserna bör avskrivas. Om det ligger i ditt intresse kommer vi att arbeta för att förhandla fram ett lägre straff. Om fallet går till rättegång kommer vi att kämpa för att presentera det starkaste försvaret möjligt.

(215) 839-9529 eller [email protected]