Articles

K-State är en av de lyckligaste skolorna. Truman State bland olyckliga

På Princeton Reviews topp 20-lista över de amerikanska högskolor där studenterna är mest olyckliga återfinns ett universitet i Missouri där fem studenter tog sina egna liv under ett läsår.

Truman State University i Kirksville rankas på 12:e plats på listan baserat på hur starkt studenterna inte håller med om påståendet ”Jag är lycklig på min skola”.

På andra sidan rankades Kansas State University i Manhattan på tredje plats på listan över högskolor där studenterna är lyckligast.

Klicka för att ändra storlek

Rankningen, som ofta används i processen för val av högskola, inkluderar studenternas kommentarer om K-State: ”Universitetet lyckas kännas väldigt personligt och är verkligen fokuserat på studenten. Erbjuder en välkomnande miljö och atmosfär. ”

Thomas Lane, K-States vice rektor för studentlivet, berömmer högskolans ”studentcentrerade strategi i kombination med en hårt arbetande och uthållig studentkår.”

Rankningarna, som släpptes den här veckan, ingår i den senaste årliga högskoleguiden från Princeton Review.

K-State och Truman var de enda två skolorna i någon av delstaterna som kom med på dessa topp 20-listor.

Trots sin rankning noterar man i recensionen att Truman State är en av Missouris två mycket selektiva offentliga högskolor och hänvisar till sig själv som ett ”premier liberal arts and sciences university”.

För att få fram rankningen frågade Princeton Review 140 000 studenter från 385 högskolor om de ”instämmer helt” eller ”instämmer inte alls” eller om de bedömer det som utmärkt eller dåligt, som svar på ungefär 80 frågor om akademiska studier, högskoleliv, studiekamrater och sig själva.

Svaren graderades på en femgradig skala.

Listorna kommer ut mindre än två veckor efter nyheten om en rättsprocess om olovlig död som namngav Truman State.

Föräldrarna till två studenter som tog livet av sig genom att hänga sig i ett broderskapshus stämmer skolan, broderskapsföreningen Alpha Kappa Lambda och en broderskapsbror som de anklagar för att ha uppmuntrat dessa dödsfall och tre andra. I stämningen hävdas att Brandon Grossheim gav vännerna steg för steg råd om hur de skulle ta livet av sig.

Tjänstemän från universitetet och brödraskapet har sagt att de inte håller med om anklagelserna.

Truman State-tjänstemännen avböjde på fredagen att kommentera Princeton Review-listan. En talesman sade att tjänstemännen inte hade sett detaljer om hur rankningen sammanställdes så de hade inte ”möjlighet att kommentera”.

Toppar listan över de olyckligaste högskolorna gör Xavier University of New Orleans, den enda historiskt svarta, romersk-katolska skolan i landet, följt av Simmons University, ett liberalt kvinnohögskola i Boston.

Toppar listan över de lyckligaste högskolorna gör Auburn University i Alabama, följt av Vanderbilt University i Nashville.