Articles

Den stora finalen av Vinotok!

Kom och fira naturen, gemenskapen och skörden i denna gräsrots- och hemodlade festival med fokus på årstidernas vändning och höstdagjämningen.

Förmedla din musik, poesi och berättelser

Ljärtorsdagens kväll torsdagen den 19 september förvandlar Kochevar’s när samhällsmedlemmar samlas för att berätta och lyssna på sagor, lögner och äventyrshistorier från samhället, med priser till den bästa lögnaren. Den gröna mannen tillkännages. Detta är kanske vår styggaste och mest uppsluppna kväll.

Men om du skriver poesi, noveller, essäer, skällsord, sånger eller komponerar spoken word bjuder vi in dig att dela med dig av din kreativitet vid gemenskapsfesten på fredag kväll den 20 september, runt elden. Vid denna tidpunkt bjuder vi också in musiker av alla slag att ta med sina instrument för gemensamma jam sessions.

Kom och ät tillsammans

Alla är välkomna att dela med sig av en lokalt skördad, ekologisk gemensam festmåltid som tillhandahålls av Mountain Oven vid gemenskapsfesten fredagen den 20. Kvällen börjar klockan 17.30 med Marcie Telander, D.Div. som utför den urgamla, icke-konfessionella ceremonin Handfasting Ceremony där par, familjer, vänner, partners och hela samhället går samman för att dela löften och löften om ett nytt engagemang för en hälsosam, förvandlande framtid.

Omedelbart därefter, kl. 18.30, kan du njuta av en festmåltid med säsongsbetonade, ekologiska, regionala och hållbart odlade grönsaker och kött. Det finns också en bar med äppelcider, mjöd, vin och kryddad rom. Därefter följer levande musik av lokala musiker (ta med dina musikinstrument), en station för kranstillverkning och uppläsning av poesi och noveller av lokala författare (ta med dina ord). Regn eller solsken, skyddad plats kommer att tillhandahållas i händelse av dåligt väder. Ta på dig din varma Vinotok-klädsel! Ta med dig dina egna redskap eftersom inga tillhandahålls, men ingen alkohol får serveras utomhus. Maten är slutsåld. Förhandsbiljetter till festen säljs på Crested Butte Mountain Heritage Museum, Octopus Coffee och Rumors Coffee & Tea House.

Grumps

I slovenska traditioner brändes avbildningar på bossens gräsmatta som ett revben. Dessa avbildningar har förvandlats till Grump, en symbol för det vi vill släppa från föregående år – det som har blockerat oss. Det är att ge våra klagomål till lågorna för att ge plats åt det vi vill ha under det nya året.

Grump-boxar finns på Secret Stash, Mountain Earth, Kochevar’s, Mountain Spirits, The Dogwood, Tobacconist, Public House, T-Bar, Teocalli Tamale, Bonez, Talk of the Town, Crested Butte Post Office, Crested Butte South Post Office Annex, Crested Butte Post Office Annex, Old Rock Community Library, Crested Butte Mountain Heritage Museum, Rumors, A Daily Dose, Octopus Coffee, The Slogar, The Last Steep. Grumpboxar kommer att samlas in fredagen den 20 september.

Gå på middag

Om du inte är en del av mummelgänget är ett av de bästa sätten att uppleva det att vara på en restaurang från 17.00 till 19.30 på lördag. Vinotok Theatre Troupe kommer in på de flesta restauranger på Elk Avenue från Donita’s till Kochevar’s (även The Gourmet Noodle och Dogwood ingår). Se föreställningen. Om du verkligen känner dig i stämning kan du erbjuda truppen vin och bröd från ditt bord, enligt gammal tradition.

Ta på dig en kostym, gör en huvudkrans, var med på gatorna

Gemenskapsmedlemmar uppmuntras att klä sig i medeltida/renässansdräkt vid alla Vinotok-evenemang. Skogsvarelser och pannavkommor är också välkomna. Detta gäller särskilt för Liar’s Night, gemenskapsfesten och Vinotokdagen. Gör en huvudkrans av naturmaterial som du hittar på en fin långpromenad i höstskogen. Du kan också göra din egen huvudkrans vid gemenskapsfesten på fredag. Ta på dig en poetskjorta, snöra på dig korsetten och gör en narrhatt.

På Vinotok-dagen när mumierna tar sig fram genom restaurangerna; de kommer också att dansa på gatorna. Klä ut dig och möt dem på gatorna för att dansa till levande trummor. Även om det bara är Vinotok Theatre Troupe som kommer att mumsa på restaurangerna, bör gatorna vara fulla av utklädda medlemmar som dansar.

Sista Vinotok-evenemang

Torsdag 19 september

The Botsie Spritzer Memorial Liar’s Contest (lögnartstävling till Botsie Spritzers minne): Dörrarna öppnar kl 19.00, lögnerna börjar kl 20.30 på Kochevar’s. $10

Kochevar’s förvandlas och samhällsmedlemmar samlas för att berätta och lyssna på sagor och äventyrshistorier från samhället med priser till den bästa lögnaren. Den gröna mannen tillkännages. En stygg och rolig kväll.

Fredag 20 september

Gemenskapsfest: kl. 17.30 på 100 Block of Elk. 28 dollar i förväg, 33 dollar i dörren, 13 dollar för barn under 12 år &

En helt ekologisk, lokal, regional och hållbar gård till bord-middag i det fria med helgrisstekt gris & fläskfilé, rostade rotfrukter med färska örter, långsamt tillagade hjärtliga grönsaksrötter med lök & cider, lokal sallad med vinägrett, jästa grönsaker, surdegsbröd och äppelknäckebröd. Kärleksfullt tillagade av våra medlemmar på Burnells Farmhouse, Miso Green, Soupçon, Mountain Oven, Sunflower, Pedals & Pastries och Last Steep. Cash bar med regionala viner, hård cider, mjöd och varm kryddad rom. Biljetter kan köpas på Crested Butte Mountain Heritage Museum, Octopus och Rumors Coffee & Tea House.

Lördag 21 september

Mumning av skådespelare och besättning: 17.00-19.30 Elk Avenue och intilliggande restauranger och pubar

Cast and Crew of Vinotok producerar en miniteater inne på Elk Avenue-restaurangerna för att bjuda in folk till föreställningen om rättegången.

Trial of the Grump: 19.30 (ish). Elk Avenue framför Talk of the Town

Gemenskapen ställer Grump inför rätta med danser av skördeflickor och en pjäs om skördemoderen, draken, riddaren och den gröna mannen. Föreställningen är förstärkt och upplyst så att samhället kan höra och se sagan på den tillfälliga scenen.

Procession till fyrvägshuset och brasan: 20:30 (ish) Elk Avenue till fyrvägshuset

Spelarna och besättningen leder samhället längs Elk Avenue till fyrvägshuset, med Grump i släptåg, för att möta sin död. Bålet och bränningen av Grump börjar omkring 20.30 och släcks vid 22.30.

Vinotok är för alla. Vi ses på gatorna!