Articles

Victoria Taylor reflekterar över sin tid på Reddit och livet i mitten av en mediemelström

Bäst känd för att ha koordinerat webbplatsens populära AMA-sessioner (Ask Me Anything) med kändisar och andra intressanta personer, Taylor slutade plötsligt i början av juli, enligt uppgift på order av Reddits medgrundare Alexis Ohanian som en del av hans plan att ändra hur intervjufunktionen hanteras.

Utan Taylor som kunde fungera som kontaktperson för webbplatsens frivilliga AMA-forummoderatorer stängde subreddit sig självt för allmänheten medan organisatörerna väntade på mer information från webbplatsens administratörer. Många andra subreddits blev snabbt mörka i protest mot Taylors avskedande, vilket startade en kaskad av motreaktioner som snart ledde till att Reddits vd Ellen Pao lämnade Reddit.

Efter veckor av tystnad om sina känslor för den turbulens som orsakades av hennes avskedande var Taylor i lördags huvudtalare på en bloggkonferens, där hon talade om sina erfarenheter före och efter att ha lämnat Reddit. (Upplysning: Jag var också en talare vid evenemanget, Type-A Parent NYC Bootcamp på Times Square, där jag modererade en panel men inte var inblandad i Taylors presentation.)

”Jag gjorde över 2 500 AMA:s”, berättade hon för publiken. ”Jag skulle arbeta hela tiden, oavsett om jag var på semester eller på resa. Jag jobbade på min smekmånad. Det som är så viktigt är att det är den personens tid att glänsa, den personens tid att verkligen gå ut och få kontakt och dela med sig av sin historia.”

Även om hon inte beskrev detaljerna kring sitt utträde från Reddit, sa Taylor att hon kände sig lyckligt lottad att det motsvarade en planerad semester så att hon kunde gå offline och i stort sett undvika den turbulens som följde.

”Vi hade redan planer på att åka ut ur stan för att besöka min mans familj under fjärde juli, och det var verkligen bra”, sade hon. ”Att bara koppla bort kontakten lite grann var verkligen bra.”

Att hantera kaos

För dem som kan hamna i en liknande högprofilerad situation rekommenderade Taylor att fokusera på verkliga vänner och familj.

”Lägg undan telefonen. Gå bara ut utanför. Njut av naturen. Njut av att vara med människor som älskar dig”, sade hon. ”Ta lite tid för dig själv och andas och kom ihåg att du är större än allt detta. Saker och ting kommer att lösa sig själva. Centrera dig själv och ta den tid du behöver.”

För Taylor ledde den tiden till en ny satsning som WeWorks första digitala gemenskapsspecialist. Nätverket av delade arbetsutrymmen är välkänt för Taylor, som använt dess lokaler för AMA-möten med kändisar som Jerry Seinfeld, Ludacris och ”Weird Al” Yankovic.

Hon säger att hennes nya yrkesmässiga uppdrag är att ge en stark känsla av digital gemenskap till en verksamhet som till stor del har definierats av sina fysiska utrymmen.

”De har ett fantastiskt fysiskt utrymme och ett nätverk av fysiska utrymmen och evenemang som de genomför, och jag vill gärna se till att deras digitala närvaro återspeglar detta”, säger Taylor. ”Igår var bara dag 3 för mig, så jag håller fortfarande på att få mina sjöben.”

När Reddit är som bäst finns medkänsla i överflöd

Trots att hon kastades ut från Reddit hade Taylor inget negativt att säga om sajten, dess ledning eller dess användare. Istället fokuserade hon på sin uppskattning för de vänliga ord hon fått från supportrar runt om i världen.

”Jag blev otroligt ödmjuk. Folk har varit så vänliga. Det som verkligen berörde mig var att de här människorna kom ut ur träsket”, sade hon. ”Jag har alltid försökt att vara den mest vänliga, effektiva person jag kunde vara och svara på deras bekymmer och låta dem veta att de blev hörda. Så att se alla dessa människor komma ut och säga: ’Tack för att ni lyssnar på oss, tack för att ni bryr er om oss’ var verkligen rörande.”

Reddit är kanske mest känt för sina mest bitska och cyniska användare, men Taylor sa att webbplatsen också kan vara en hjärtvärmande plats för AMA-gäster som inte är vana vid att få se så mycket ofiltrerad tillgivenhet direkt från fansen.

Hon mindes att hon såg Robin Williams bli ”choked up av allt detta utflöde av stöd för honom, och sedan bara ett par månader senare är han borta.”

För Taylor var den viktigaste lärdomen från hennes tid på Reddit att alltid hålla i minnet att varje person kan bidra med unika perspektiv och insikter till dem som är villiga att lyssna.

”Jag tror att det är viktigt att behandla alla som vänder sig till dig med respekt”, sa hon. ”För mig är alla en kändis.”