Articles

Varför är tandimplantat så jäkla dyra? | Enso Dental : Kvalitets tandläkare i North Perth

Varför är tandimplantat så jävla dyra?

Svaret är enkelt.

Kvalitet.

Problemet är inte så mycket att tandimplantat är så dyra. Problemet är att med den enorma mängd information som vi får genom reklam i alla kanaler, från den traditionella pålitliga radion till den moderna TV:n och nu även smarttelefonen.

Verkligheten är att vi inte längre känner till eller förstår kvalitet. Men tack och lov har vi Enso Dental. Vi kommer att prata dig igenom processen att få tandimplantat gjorda från den kirurgiska aspekten hela vägen fram till den restaurativa aspekten. Vad? Det finns två faktiska distinkta faser involverade i ett tandimplantat? Ja… nästan alltid.

Varför vet du inte det här redan?

För att vi annonserar ”tandimplantat” för x dollar föreställer sig genomsnittspersonen en kirurgisk skruv som placeras tillsammans med en falsk tand ovanpå.

Den verkliga sanningen är att tandkirurgin utförs av en kliniker som är skicklig på att placera tandimplantat med mikronprecision i ditt käkben. Mina damer och herrar, det är mikronprecision. 1/1000 av en millimeter. Tandkirurgin i samband med ett tandimplantat kan liknas vid att placera en spik på en plats som begränsas i alla tre dimensioner på båda sidor av levande mänsklig vävnad. Att göra detta på en levande, andasande människa som vanligtvis bara är delvis nedsövd är en extremt svår sak att göra! De kirurger vi använder är kirurger som vi skulle lita på med våra egna munnar och som har gjort många av dessa typer av operationer tidigare.

Den andra delen av ett tandimplantatbyte följer vanligen 3-9 månader senare (anledningen till denna långa tid är att tandimplantatet ska ha tillräckligt med tid för att binda sig till benet) och är den andra fasen där en personlig, vackert konstnärlig tandkrona tillverkas så att den passar med precision (återigen med mikronprecision) till implantatskruven som placerats i tandimplantatkirurgin enligt beskrivningen ovan. Vi använder lokala laboratorier eftersom vi vet att de måste använda material som godkänts av TGA för användning på människor. Vi kan inte säga samma sak om utländska laboratorier eftersom vi, även om de kan vara bra, inte vet varifrån de får materialet. Tack och lov är den rigida TGA bra när det gäller material av medicinsk kvalitet.

För att operera tandimplantat kan det slutligen behövas bentransplantation om du inte har tillräckligt med ben. Om du har saknat tänder under lång tid beror det på att närvaron av tänder ser till att benet stannar kvar. Om tänderna avlägsnas resorberas benet gradvis bort. Så som en tumregel gäller att ju längre en tand saknas, desto mindre ben kommer det att finnas tillgängligt för att placera ett tandimplantat säkert.

Och precis innan du tror att du vet allt om tandimplantat och varför de kostar så mycket…. kom ihåg att en del av vårt arvode är för postoperativ uppföljning, vård och underhållsterapi. Om något gick fel under processen skulle vi kunna absorbera en del av behandlingskostnaderna i den totala kostnaden som uppstår för dig om det krävs någon rättelse. Kom bara ihåg detta när du inser att du måste ta med kostnader för bokning av flyg och boende om du fick dina tandimplantat gjorda utomlands nyligen och du har några problem.

Finally, this is more of a philosophical reason but it does hold in this modern day age of things and stuff. Ju större föremålet är, desto mer har du inget emot att betala för det. En yacht är till exempel ganska stor … så den måste vara dyr. 30 000 dollar för en bil låter inte orimligt, men vi brukar vända på dem med några års mellanrum…

Ett tandimplantat inklusive operation för en tand kan som mest kosta dig 7 000 dollar… men tänk på följande:

  • Ett tandimplantat placeras med hjälp av 2-3 kliniska tandläkares och 1-2 laboratorieteknikers tid och ansträngning som är högutbildade med sin ackumulerade erfarenhet under många år. Det är 3-5 professionella personer som ägnar sin expertis åt ditt tandimplantat.
  • Dessa tandläkare bryr sig först och främst om dig, din hälsa och tandimplantatets framgång.
  • Tandimplantatet och kronan bör hålla i 15-20 år om inte mer. Vi kan inte garantera livslängden för dessa proteser som alla andra proteser som placeras i människokroppen, t.ex. en ersättande höft- eller knäled, men vi skulle bli besvikna om den misslyckades inom 15-20 år
  • Du äter, tuggar, ler och pratar med tänder. Du använder dem varje dag. Du använder dem för att äta choklad….men säg inte det till din tandläkare.
  • Diamantringar….det finns inget mer att säga om detta.

Jag tror verkligen på tandimplantat som ett fantastiskt alternativ för de människor som är villiga att ha råd med det. Min livspartner kan behöva ett tandimplantat … och jag skulle inte lita på någon annan än Enso-teamet för att se till att det görs på bästa möjliga sätt.