Articles

Vad är en offermentalitet? Eller känslomässig martyrdom? Och hur påverkar de relationer? Självarbete #153

Optimmentalitet eller emotionell martyrskap är personlighetsdrag som är mycket svåra att hantera i relationer. Det är när någon människor behagar till den grad av intensiv självuppoffring, vilket leder till bitterhet, missförstånd och dramatik. I grunden ligger en enorm osäkerhet, men det krävs mycket insikt för att någon med denna mentalitet ska kunna se sig själv och sin påverkan på andra på ett objektivt sätt. Idag ska jag beskriva de viktigaste egenskaperna och vilka beteendemönster någon som befinner sig i en relation med en emotionell martyr kan observera.

Detta avsnitt sänds på vad som är en viktig dag för mig. Perfectly Hidden Depression, min bok om att bryta sig loss från skadlig och destruktiv perfektionism, finns från och med idag både som pocketbok och som e-bok eller Kindle. Du kan läsa mer om den och beställa här!

För att fira det har vi uppdaterat SelfWork lite grann – ett nytt omslag och ett lite nytt namn, The SelfWork Podcast. Helt enkelt en uppfräschning av vad som har blivit ett av mina favoritsätt att nå ut!

Dagens lyssnarmejl kommer från en ung mamma som kämpar med depression efter födelsen av sitt fjärde barn, men hon kallar det ”längtan efter att vara ensam”. Vi pratar om hur postpartumdepression kan bli något du skäms för, snarare än för det tillstånd som det är.

Viktig länk:

Artikel från Your Tango av Nancy Carbone

Du kan höra mer om perfekt dold depression och många andra ämnen genom att lyssna på min podd, SelfWork with Dr. Margaret Rutherford. Prenumerera på min webbplats och få ett nyhetsbrev varje vecka som innehåller mitt blogginlägg och min podcast varje vecka! Om du vill gå med i min slutna FaceBook-grupp klickar du här och svarar på medlemskapsfrågorna! Välkommen!

Min nya bok med titeln Perfectly Hidden Depression har kommit och du kan beställa den här! Dess budskap är specifikt för dem som kämpar med stark perfektionism som fungerar för att maskera underliggande känslomässig smärta. Men de många självhjälpstekniker som beskrivs kan användas av alla som väljer att börja ta itu med känslor som länge varit dolda och som grumlar och saboterar ditt nuvarande liv.

Och det finns ett nytt sätt att skicka ett meddelande till mig! Du kan spela in genom att klicka nedan och ställa din fråga eller göra en kommentar. Du har 90 sekunder på dig att göra det och den tiden går snabbt. Genom att spela in ger du SelfWork (och mig) tillåtelse att använda din röst i podcasten. Jag ser fram emot att höra av dig!

Foto av Tess Emily Seymour från Pexels