Articles

V2 Wine Group och Donati Family Vineyard tillkännager ett försäljnings- och marknadsföringsavtal

Annons

SONOMA, Kalifornien, februari 2017 – V2 Wine Group i Sonoma, Kalifornien, och Donati Family Vineyard i Templeton, Kalifornien, har glädjen att tillkännage ett försäljnings- och marknadsföringspartnerskap mellan de två företagen från och med den 1 mars 2017. Enligt avtalet kommer V2 Wine Group (V2) att tillhandahålla försäljnings- och marknadsföringstjänster och förvalta distributionsnätverket för Donati Family Vineyards (DFV) portfölj i hela USA. Grundaren Ron Donati startade vingården tillsammans med sina tre söner och producerar Bordeaux-sorter från Central Coast, huvudsakligen från den återvunna Paicines AVA.

”Vi är stolta över att samarbeta med Ron och hans söner för att föra ut deras Donati-familjeviner till konsumenter i hela USA och Kanada. Vi har flitigt letat på Central Coast efter en familjevingård som delar vårt engagemang för superpremiumviner och tillväxt, och det hittade vi i familjen Donati”, kommenterade Dan Leese, medgrundare och vd för V2.

”Vi är glada över att samarbeta med V2 och ser fram emot en framgångsrik och varaktig relation”, sade Mark Donati, ägare och vd för Donati Family Vineyard. ”Med deras försäljnings- och marknadsföringsexperter tror vi att V2 är redo att utveckla Donati Family Vineyard till ett nationellt erkänt varumärke inom vinindustrin.”

”V2:s försäljnings- och marknadsföringsmodell är ett verktyg som Donati länge har behövt för att kunna navigera effektivare i det tredelade systemet. Att höja nivån på försäljningssofistikeringen är avgörande för oss i takt med att vår bransch konsolideras och blir mer datadriven. Jag tror att detta partnerskap är nyckeln till att utveckla vår verksamhet”, tillade Michael Keator, DFV General Manager.

Med detta nya partnerskap representerar V2 nu nio vinfamiljer på den nordamerikanska marknaden. Företagets portfölj, som omfattar viner som V2 Wine Group producerar samt familjeägda vingårdar som man har försäljnings- och marknadsföringsavtal med, har vuxit stadigt sedan Dan och Katy Leese och Pete Kight grundade det 2010. V2 Wine Group betjänar alla handelsklasser och specialiserar sig främst på viner i prisklassen 15-100 dollar plus per flaska.

”Det är spännande för V2 att lägga till en vingård från Central Coast i vår portfölj”, tillägger Katy Leese, general manager för V2. ”Familjen Donati är helt inriktad på att producera viner i världsklass som är ett sant uttryck för platsen och som är avsedda att avnjutas med familj och vänner. Deras fullständiga engagemang för kvalitet passar väl in i V2:s filosofi.”

Om DONATI FAMILY VINEYARD

Kärnan i Donati Family Vineyards prisbelönta vinportfölj har alltid varit inriktad på Bordeaux-sorter. Dessa inkluderar Cabernet Sauvignon och Merlot, samt högkvalitativa blandningar i Meritage-stil som Ezio och The Immigrant, uppkallade efter Rons far respektive farfar. Tack vare mångsidigheten i Paicines AVA kan vingården även producera utvalda mängder chardonnay, pinot blanc, syrah och grenache. Donati Family Vineyard ligger i Templeton, Kalifornien, i hjärtat av Paso Robles Wine Country. Mer information finns på www.donatiwines.com

Om V2 WINE GROUP

V2 är en vinproducent och tillhandahåller försäljnings- och marknadsföringstjänster till en begränsad grupp familjeägda vingårdar. Med en vinportfölj som omfattar Bouchaine Vineyards, Coeur Clémentine, Dry Creek Vineyard, La Follette Wines, Lucinda & Millie Vineyards, Merryvale Family of Wines, Morandé, Quivira Vineyards, Starmont Winery, Steelhead Vineyards, Toad Hollow Vineyards, Torbreck Vintners, Vindicated Wines och Wine By Joe. V2 har som mål att bygga starka, familjeägda vinmärken på den nordamerikanska marknaden. Företaget grundades 2010 och är ett partnerskap mellan vinindustrins veteraner Dan och Katy Leese och entreprenören Pete Kight. Mer information finns på www.v2winegroup.com

Advertisement

.