Articles

Uranus i Vågen

Uranus är den första planeten bortom den vanliga gränsen för synlighet för det ohjälpta ögat på jorden, endast synlig i motsatsförhållande till solen och endast upptäckt genom teleskopets uppfinningsrikedom. Dess rotationsaxel är så extrem att den inte bara kretsar runt solen som de andra planeterna, den rullar! Följaktligen representerar Uranus överskridandet av vanliga gränser och betecknar befrielse, frihet, individualism, revolution, framsteg och störande teknik. Uranus tillstånd vid tiden för vår födelse visar vilken roll vi kan spela i vår 7-åriga generations revolution i ämnena för dess tecken- och husplacering.

Uranus i Vågen befinner sig i ett kardinalt lufttecken som revolutionerar, radikaliserar och stör betydelsen av dess härskare Venus, som t.ex. föreställningar om fred, balans, harmoni, jämlikhet, konst och relationer. Människor från den här 7-årsperioden kan utmärka sig som diplomatiska och konstnärliga som grupp, och individer med aspekter från Uranus till mer personliga planeter och punkter kan utmärka sig som sina revolutionära fredsmäklare, älskare, konstnärer. På samhällsnivå finns det en kamp för frihet och en omvälvning av balansen och typiska konventioner i relationer.

Människor tar också på sig egenskaper från den tid de kommer från. Följaktligen antog delstater i Amerika under perioden Uranus i Vågen 1969-1976 lagar som legaliserade skilsmässor utan skuld, vilket orsakade en ökning av antalet skilsmässor då människor på ett dramatiskt sätt sökte självständighet i sina relationer. På samma sätt beslutade Högsta domstolen under denna period att en kvinna hade rätt till abort, vilket ytterligare rörde om i balansen mellan män och kvinnor. Under samma period inträffade Stonewall-upploppen, starten på den moderna rörelsen för homosexuellas rättigheter, vilket var en ganska uråldrig sak för ett samhälle som endast erkände heterosexuella relationer juridiskt. Det här var också höjdpunkten för den våghalsige John Lennons fredsaktivism, som släppte låtar som ”Imagine” och ”Give Peace a Chance” som blev förknippade med antikrigsrörelsen under den här perioden.

Det här gäller särskilt om du är född med Vågen uppåtgående. Om du upplever de bättre eller sämre betydelserna av denna position beror på om du föddes under dagen eller natten, och vilken typ av aspekter den gör med de andra planeterna.

Om du vill lära dig ännu mer specifik och skräddarsydd information om ditt födelsehoroskop och ställa frågor om vad det indikerar för ditt förflutna, din nutid och din framtid med hjälp av transiter, profections och Zodiacal Releasing, boka in en konsultation med mig redan idag!