Articles

Top NFL offensiva tränare säger Vic Fangio försvar är svårast att läsa och attackera | RSN

När NFL-analytiker förutspår att Bears försvar kommer att ta ett steg tillbaka under 2019, är en av de största faktorerna förändringen i defensiv koordinator.

Chuck Pagano är älskad av sina spelare överallt där han tränar, men han kanske inte är på elitnivå av defensiva scheman Chicago hade under Vic Fangio.

Tre av NFL:s bästa unga offensiva tränare ser den numera före detta Bears-defensivkoordinatorn som den tuffaste att ha att göra med.

ESPN frågade Rams huvudtränare Sean McVay, 49ers huvudtränare Kyle Shanahan och Packers huvudtränare Matt LaFleur om vilken tränares försvar som är tuffast att läsa av och angripa.

”Det finns så många killar och varje system är annorlunda, men jag tittar på Vic Fangio”, sa LaFleur. ”Bara fronterna och de många olika blickarna man får från honom. Det är otroligt svårt.”

”Min svåraste har nog alltid varit Vic Fangio”, sade Shanahan. ”Han gör så många saker med sina personalgrupperingar att han sätter dig i kläm med skydd. Han binder ihop många saker.”

”För oss tycker jag att Fangio och Bears gjorde ett enastående jobb med ett sunt schema med mångsidighet blandat med bra spelare”, sade McVay.

Både McVay och Shanahan spelade mot det främsta försvaret förra säsongen, och ingen av dem lyckades nå målzonen tack vare Fangios arbete.

LaFleur har inte tränat i en match mot Fangio sedan 2013, då den unge offensiva hjärnan var quarterbackscoach för Washington Redskins och förlorade mot Jim Harbaughs San Francisco 49ers utan att göra en touchdown.

Fangios rykte som en toppförsvarare sträcker sig bortom hans arbete med Bears 2018. Pagano kanske blitzar mer, men motståndarcoacher låter lättade över att de inte behöver möta samma försvarskoordinator i Chicago den här säsongen.

Klicka här för att ladda ner den nya MyTeams-appen från NBC Sports! Få omfattande bevakning av Bears.