Articles

SGJC utser två mottagare av Vernon Jarrett Medal For Journalistic Excellence 2020

Adam Serwer

Errin Haines

Traditionsenligt delas Vernon Jarrett Medal ut vid en ceremoni på National Press Club. I år kommer medaljen att delas ut virtuellt torsdagen den 12 november på grund av coronaviruspandemin och det fortsatta behovet av att följa de riktlinjer som ges av Centers for Disease Control and Prevention.

Förutom en attraktiv medalj kommer varje mottagare att få ett pris på 10 000 dollar.

Vernon Jarrett-medaljen är uppkallad efter den avlidne Vernon Jarrett, en banbrytande afroamerikansk kolumnist som skrev för Chicago Defender, Chicago Tribune och Chicago Sun-Times och som använde sina kolumner och långvariga radio- och tv-program för att informera amerikanerna om nationens arv av slaveri och segregation. Jarrett var en av grundarna och tidigare ordförande för National Association of Black Journalists.

Förra Jarrettmedaljörer är Audra S. Burch, från New York Times (2019), Philadelphia Inquirer-krönikören Helen Ubiñas (2018), Philadelphia Inquirer-reportern Mensah Dean (2017), Kirsten West Savali, författare, kulturkritiker och biträdande redaktör för The Root (2016) och Dr Stacey Patton, reporter för The Chronicle of Higher Education (2015).

Cermoninjen för Vernon Jarrett-medaljen inleds klockan 11.30. Väntrummet öppnas för alla gäster/deltagare klockan 11:15 ET. Du kan delta i evenemanget på:

https://us02web.zoom.us/j/84518868862?pwd=d2VFRUtjZU5HYTBxT3BIb0hhdThGZz09

Vernon Jarrett Medal for Journalistic Excellence finansieras genom ett bidrag från Open Society Foundations.

Om School of Global Journalism & Communication

Skolan för global journalistik & Communication, som inrättades i juli 2013, leds av den grundande dekanen DeWayne Wickham, tidigare kolumnist för USA TODAY och en av grundarna och tidigare ordförande för National Association of Black Journalists. Skolan är dedikerad till att ge röst åt människor som kämpar för att bidra till den offentliga diskurs som formar nationen och världen genom innovativ undervisning, banbrytande forskning och exemplarisk service till Maryland, nationen och världen. Skolan strävar efter att ge studenterna de färdigheter, kunskaper och den utbildning som krävs för att bli effektiva kommunikatörer och för att bidra till mångfalden av tankar i medierna.

Om Morgan

Morgan State University, grundat 1867, är en Carnegie-klassificerad doktorandforskningsinstitution som erbjuder mer än 126 akademiska program som leder till examina från kandidatexamen till doktorsexamen. Som Marylands framstående offentliga stadsforskningsuniversitet betjänar Morgan en multietnisk och multirasistisk studentkår och strävar efter att se till att dörrarna till högre utbildning öppnas så brett som möjligt för så många som möjligt. För mer information om Morgan State University, besök www.morgan.edu.

MEDIA KONTAKT(er):

David Marshall, för SGJC
443-885-3648

Larry Jones eller Dell Jackson, University PR
(443) 885-3022

Detta pressmeddelande är producerat av Morgan State University. De åsikter som uttrycks är författarens egna.