Articles

Redskins vs Vikings odds, förutsägelser, bettingtrender för ”Thursday Night Football”

NFL

När Vikings (5-2) är värdar för Redskins (1-6) på ”Thursday Night Football” (20:20 p.M. ET, Fox, NFL Network, Amazon Prime Video), tar matchen ”hämndspel”-berättelsen till en helt ny nivå.

Quarterback Kirk Cousins dubblerade som franchise-taggad spelare innan han lämnade Washington för Minnesota som free agent före säsongen 2018. Han ersatte Case Keenum, som landade i Denver 18 innan han blev den nya bryggan QB i Washington den här säsongen.

Då finns Adrian Peterson, den före detta Vikings superstjärna running back som nu är mittpunkten i Redskins löptunga offensiv med interimstränaren Bill Callahan. Han förväntas spela igenom en fotledsskada för vad som kan vara en sista chans att spela mot sitt tidigare lag i sitt tidigare hem.

Det sagt är Cousins och Vikings stora favoriter mot Keenum, Peterson och Redskins.

Här är allt du behöver veta om vadslagning på Redskins vs Vikings i vecka 8, inklusive uppdaterade odds, trender och vår förutsägelse för ”Thursday Night Football”.”

MER: Få de senaste NFL-oddsen & speltips hos Sportsbook Review

Spelodds för ”Thursday Night Football”

  • Spread: Vikings med 16,5
  • Poäng totalt: 42
  • Moneyline: Redskins -105, Vikings -105

Vikings är glödheta, har vunnit tre matcher i rad och har täckt som milda favoriter i varje. Redskins blev just utklassade mot 49ers, men det slutade med att de täckte genom att bara förlora med 9-0. Minnesota har varit stor favorit sedan början av veckan.

Redskins vs Vikings all-time series

Lagen har delat serien, 13-13. Vikings har vunnit tre av fyra matcher i rivaliteten sedan 2013. Samtliga av dem var matcher med ett enda poäng. Sedan 1996 har Vikings 8-6 raka resultat och 8-6 mot spread.

Tre trender att känna till

– 53 procent av spelarna tror att Vikings kommer att täcka den stora siffran, medan 52 procent gillar att totalsumman går över, med tanke på att Cousins kommer att vara motiverad till att inte släppa taget om sitt tidigare lag.

– När Vikings vinner har de täckt alla fem gånger. När Vikings förlorar har de misslyckats med att komma igenom mot spread.

– Innan förlusten mot 49ers misslyckades Redskins med att täcka i fem matcher i rad. Totalen har gått under i deras fyra senaste matcher.

MER: Nyckeln till Kirk Cousins nästa kontrakt är det chip han bär med sig mot Redskins

Tre saker att titta på

Cousins mot Redskins pass defense

Washington har varit fruktansvärt på baksidan med lite pass rush och cornerbacken Josh Norman kan missa ytterligare en match. Cousins kommer inte att ha wide receiver Adam Thielen, borta med en hamstringskada, men han lyste upp Lions förra veckan med wide receiver Stefon Diggs och en mängd andra passfångare över hela fältet. Hans ögon bör vara vidöppna för att ta skott, precis som hans måltavlor kommer att vara det.

Dalvin Cook, prime time player

Och hur bra Cousins än har varit på sistone är han inte den bästa offensiva vikingen. Cook, som är fullt frisk, har dominerat som löpare och mottagare och äntligen levt upp till sin elittalang i ett zonblockeringsschema som är skräddarsytt för hans starka cutbacklöpning. Redskins är nummer 27 mot löpningen. Att ladda upp för att stoppa Cook kommer att öppna upp saker och ting ännu mer för Cousins downfield.

Mindre All Day på natten, mer Scary Terry

Callahan har blivit galen i att springa bollen ända sedan han tog över Jay Gruden. Men Vikings har det sjunde löpförsvaret och hans backfield är tunt, lett av en skadad Peterson. Det smartare spelet med upprördhet i åtanke är att låta Keenum släppa loss mot ett överskattat Vikings passningsförsvar (se Matthew Stafford förra veckan). Rookie wide receiver Terry McLaurin är en tuff täckmantel för veteranens cornerback Xavier Rhodes och andra.

Stat som spelar roll

Cousins är 3-0 hemma den här säsongen och fullbordar 45 av 60 passningar (75,0 procent) för 6 TDs. Han har i snitt spelat 10 yards per försök och har ett sammanlagt betyg på 133,0. Han har även ett betyg på 137,3 i Vikings fem segrar. Alla siffror pekar på att Cousins gör ännu en utmärkt match och att Vikings rullar.

Redskins vs Vikings prognos

Vikings kommer att hoppa ut till en stor ledning med Cousins och använda Cook och rookie-backupen Alexander Mattison mer för att slå igen dörren och hålla bollen borta från Keenum och Redskins för att snabbt avlägsna alla tankar på en vägcomeback. Minnesota är ett mycket bättre lag och kommer inte att slösa bort möjligheten att göra ett massivt uttalande inför en nationell publik.

Vikings 33, Redskins 10