Wilfredo Vázquez Jr.

Externe video

video icon

U kunt Wilfredo Vazquez Jr. vs. Marvin Sonsona , hier bekijken

Vázquez Jr. maakte zijn debuut als professional in een evenement dat plaatsvond op 18 december 2006 in Kissimmee, Florida. In dit evenement vocht hij tegen Octavius Davis, die ook zijn debuut als professional maakte. Vázquez won het gevecht door knock-out in de eerste ronde. Zijn tweede professionele gevecht was op 2 februari 2007, tegen Daniel Lornezano in een bokskaart gepresenteerd in Miami, Florida. Vázquez won nog drie gevechten door knock-out in de loop van de eerste helft van 2007, tegen Danny Esquivel, Cature Hicks Juan Camacho en Jaime Villa, op kaarten die plaatsvonden in Kissimmee en Miami. Vázquez nam deel aan zijn eerste gevecht buiten Florida op 25 augustus 2007, op een kaart die plaatsvond in Bayamón, Puerto Rico. In dit evenement versloeg hij Anthony Chacon via knock-out in de eerste ronde. Op 14 september 2007 nam Wilfredo voor het eerst in zijn carrière deel aan een gevecht dat gepland stond voor zes ronden, hij won het gevecht via technisch knock-out in de derde ronde. Op 15 december 2007 vocht Vázquez tegen Jorge Cardenas in Cancún, Mexico. De jury beoordeelde het gevecht als een gelijkspel, de eerste keer dat hij niet won in zijn professionele carrière. Hij keerde terug in de ring op 28 maart 2008, toen hij vocht tegen Corey Goodwin en de wedstrijd won door knock-out in de derde ronde. Twee maanden later versloeg hij Moises Carrasquillo door knock-out. Op 26 juli 2008 versloeg Vázquez Felipe Almanza door diskwalificatie. Het resultaat werd bepaald nadat Almanza probeerde Vázquez te schoppen nadat de vierde ronde was afgelopen. Zijn eerste titelkans vond plaats op 12 september 2008, toen hij tegen Adolfo Landeros vocht voor het vacante WBO Latino Super Bantamweight Kampioenschap. Vázquez won het regionale kampioenschap door technisch knock-out in de achtste ronde.

Hij keerde terug in actie op 21 november 2008 en werd gekoppeld tegen Victor Martínez in een gevecht voor zijn kampioenschap en de vacante WBA Fedecentro titel. Vázquez opende het gevecht in een langzaam tempo, gebruikmakend van de eerste ronde als een podium om zijn tegenstander te bestuderen. Na de tweede ronde begon Vázquez het offensief vloeiender uit te voeren, gebruikmakend van jabs en tegenaanvallen in zijn voordeel. In de tweede helft bleef hij druk uitoefenen op zijn tegenstander en in de zevende ronde scoorde hij solide combinaties. Martínez verbeterde zich in de negende en tiende ronde en was effectiever in zijn aanval. In de volgende fase kreeg Vázquez het tempo van het offensief weer onder controle en scoorde hij een knockdown. Dit tempo ging door in de laatste ronde, waarin Martínez combinaties kreeg. Na een van deze aanvallen, Vázquez aangesloten een linkerhoek die Martínez viel op het doek, niet in staat om verder te gaan voordat de scheidsrechter telde tien, wat leidde tot een knock-out.

Op 13 maart 2009, Vázquez terug in actie, de verdediging van de WBA Fedecentro Championship tegen José Ángel Beranza. Vroeg in het gevecht wisselden beide boksers stoten uit, voordat Vázquez in staat was een rustig tempo te hanteren dat hem beviel. Vroeg in de derde ronde liet Beranza een beter offensief zien, maar verloor later in die ronde de controle over het tempo van het gevecht. Vázquez begon de vierde ronde aanvallend en dit tempo zette zich gedurende het hele hoofdstuk voort. Nadat Beranza in de vijfde ronde een waarschuwing kreeg voor “ruw spel”, was hij in de zesde en zevende ronde niet in staat effectief te reageren. Vázquez gebruikte dit in zijn voordeel en voerde het offensief op en controleerde het tempo van het gevecht. Beranza kreeg uiteindelijk een punt aftrek voor het gebruik van illegale tactieken. Na de twaalfde ronde werd het gevecht beslist door de juryleden, die 118-109, 119-108 en 120-106 punten gaven in het voordeel van Vázquez. Op 17 juli 2009 vocht hij tegen Cecilio Santos en won door knock-out in de tweede ronde. Op 20 november 2009 verdedigde Vázquez de regionale titel tegen Genaro García in een eliminatiewedstrijd van het wereldkampioenschap. Hij domineerde de vroege stadia door jabs te gebruiken en te bewegen, maar García was in staat om het gevecht onder druk te zetten naarmate de rondes vorderden. In de zevende ronde wisselden beide boksers combinaties uit, maar Vazquez wist een knockdown te scoren en ging door met zijn offensief. Dientengevolge stopte de scheidsrechter het gevecht door technisch knock-out.

WBO super bantamgewicht kampioen en vestigt wereldrecordsEdit

Vázquez’s eerste wereldkampioenschapsgevecht stond gepland voor 27 februari 2010, in het Rubén Rodríguez Coliseum van Bayamón. Zijn tegenstander was voormalig WBO Super Vlieggewicht titelaar, Marvin Sonsona, met het WBO Super Bantamgewicht wereldkampioenschap vrijgelaten door Juan Manuel López in het spel. De kaart werd Haciendo Historia (letterlijk: “Geschiedenis maken”) genoemd omdat Vázquez de kans had om verschillende records te vestigen, terwijl Sonsona de jongste tweedivisie kampioen in de geschiedenis kon worden. De eerste ronde was traag, beide boksers gebruikten hem om de tactiek van hun tegenstander te bestuderen, Sonsona was licht agressief en won de ronde. In de volgende gebruikte Sonsona rechte linker stoten, terwijl Vázquez hem verwondde met een serie rechter stoten. Dit patroon zette zich voort in de derde, toen hij Sonsona tegen de touwen pinde en zijn offensief op het lichaam richtte, waarbij hij ook de linkerwang van zijn tegenstander kneusde. Ondanks dat hij in de verdediging zat, kon Sonsona een keer counteren met een uppercut. De vierde ronde begon met Vázquez die het offensief opdrong, terwijl zijn tegenstander zijn rug naar de touwen hield met de bedoeling te counteren. Echter, Sonsona was niet in staat om succesvol te verbinden, terwijl hij uppercuts gooide. Vázquez ging door met het offensief en maakte een combinatie naar het hoofd en de lever die zijn tegenstander verwondde, die niet meer kon herstellen voordat de beschermende telling van de scheidsrechter was afgelopen. Met deze knock-out overwinning vestigde hij verschillende boksrecords, zoals de eerste vechter die een wereldtitel won zonder deel te nemen aan een enkele amateurwedstrijd. De pugilist werd samen met zijn vader de derde vader-en-zoon combinatie die wereldkampioenschappen won, de eerste die dat in dezelfde divisie deed en de eerste zoon die getraind werd door een driekampioen vader die een titel won. Overigens werd hij ook de eerste bokser die een wereldtitel won, terwijl hij werd gepromoot door de zoon van de man die de succesvolle kampioenschapswedstrijden van zijn vader promootte.

Vázquez’s eerste titelverdediging was tegen de verplichte uitdager, Zsolt Bedák. Beide boksers wisselden stootcombinaties uit gedurende de eerste zes ronden. In de zevende ronde begon Bedák tekenen van uitputting te vertonen, wat het gevecht tegen hem deed kantelen. Als gevolg daarvan kreeg Vázquez de volledige controle over het offensief en scoorde uiteindelijk een knockdown in de tiende ronde. Bedák was in staat om te herstellen voordat de beschermende telling van de scheidsrechter eindigde, maar zijn hoek legde het gevecht daarna stil.