Articles

Wanneer is de wereldbekerfinale van 1966 op Channel 4?

Lockdown heeft veel flashbacks naar klassieke voetbalwedstrijden en gedenkwaardige sportmomenten, maar nu hebben we de grootste van allemaal vanuit Engels perspectief benaderd.

De wereldbekerfinale van 1966 is simpelweg het grootste moment in de voetbalgeschiedenis van het land, een unieke gebeurtenis die nooit eerder was bereikt en sindsdien niet is herhaald.

Niet alleen is de finale iconisch, maar het was een vrij buitengewone wedstrijd om te zien, zelfs zonder de context van een WK-finale.

England nam het op tegen het machtige West-Duitsland op Wembley en de rest is geschiedenis…

Nu kunt u afstemmen om de hele wedstrijd live en gratis te bekijken, en we hebben de hele gids hieronder.

Kijk naar onze gids om de WK-finale van 1966 dit weekend te bekijken.

Wanneer is de WK-finale van 1966 op tv?

De wedstrijd wordt uitgezonden op zondagmiddag 7 juni 2020.

Hoe laat wordt er afgetrapt?

De uitzending van de wedstrijd begint om 13.30 uur.

Op welke zender is de wereldbekerfinale 1966 te zien?

U kunt afstemmen op de wereldbekerfinale 1966 op Channel 4.

U kunt de wedstrijd ook live streamen via All 4, hun online service.

Wie won de WK-finale van 1966?

Als u zover bent gekomen zonder het te weten, verdient u het waarschijnlijk niet om het te weten…

Natuurlijk zegevierde Engeland in 1966, en won hun eerste en enige Wereldbeker titel in de geschiedenis voor 96.924 fans in Wembley.

De wedstrijd stond gelijk op 2-2 aan het einde van 90 minuten. Geoff Hurst en Martin Peters scoorden voor Engeland, Helmut Haller en Wolfgang Weber voor West-Duitsland.

Hurst sloeg in de 101e minuut opnieuw toe, misschien wel het meest beruchte doelpunt ooit in het wereldvoetbal, waarbij de indruk bestaat dat de bal niet in zijn geheel over de lijn is gegaan. De spits maakte zijn hattrick – en de wedstrijd – in de laatste minuut af met een iconische treffer toen supporters het veld opkwamen.

Engeland zegevierde met 4-2 en zorgde voor legendarische taferelen in het hele land die voor altijd in herinnering zullen blijven.