Articles

Kan ett VA-lån användas för en investeringsfastighet?

Köp av investeringsfastigheter är ett utmärkt sätt att diversifiera din inkomst och tillhandahålla en välbehövlig resurs till samhället. Efterfrågan på bostäder är nästan alltid hög, men det kan vara svårt att hitta sätt att finansiera den investeringsfastigheten. Om du är en kvalificerad veteran verkar det vara en självklarhet att använda VA-lån i Colorado Springs. Tyvärr är det inte så enkelt att använda ett VA-lån för en investeringsfastighet som du kanske tror. Här är vad du behöver veta.

VA-lån är avsedda för primära bostäder

VAN-låneprogrammet finns för att hjälpa kvalificerade veteraner och nuvarande militärer att köpa bostäder utan att behöva ge en handpenning eller oroa sig för strikta kreditkontroller och krav. Dessa bostäder ska vara din primära bostad eller den plats där du och din familj tillbringar majoriteten av er tid varje år.

Du kan inte använda VA-lån i Colorado Springs för att betala för semesterbostäder eller investeringsobjekt. Istället måste du använda ett traditionellt hypotekslån och måste uppfylla långivarens personliga krav för att kvalificera dig för lånet.

Det finns undantag

Va vet att det finns olika typer av hus där ute. Vissa är enfamiljshus medan andra blir uppdelade i separata enheter. Du får använda VA-lån för att köpa ett flerfamiljshus så länge du har för avsikt att använda en av enheterna som din primära bostad.

Om du förbinder dig att bo i en av enheterna står det dig fritt att hyra ut de andra enheterna till vilka hyresgäster du vill. Du kan sedan använda de hyresintäkter du tjänar varje månad för att kompensera kostnaden för ditt bolån. Tänk på att du kommer att vara ansvarig för att underhålla varje enhet och att du måste ta dig tid att granska varje hyresgäst för att se till att de är värda att hyra ut till.

Är det rätt för dig att bli hyresvärd?

Att bli hyresvärd innebär i slutändan att man tar på sig ett stort ansvar. Du kanske kan lägga ut jobbet på ett fastighetsförvaltningsföretag, men du får betala för privilegiet. Om du finner dig själv ständigt upptagen eller inte vill ta itu med den olägenhet det innebär att bo i en byggnad med gemensamma väggar, tänk dig noga för innan du köper ett flerfamiljshus. För många kvalificerade veteraner är det bäst att använda VA-lån i Colorado Springs för privata bostadsköp.

Redo att ansöka?

Om du är redo att börja leta efter en bostad kan du bli prekvalificerad genom att ansöka om VA-lån i Colorado Springs online. Detta hjälper dig att identifiera din budget så att du kan hitta det perfekta hemmet för dina behov.