Articles

Köpa en kort försäljning hem med VA lån

Funderar du på att köpa en kort försäljning hem med hjälp av din VA fördelar? Enkelt uttryckt möjliggörs en blankoförsäljning när ägaren till ett hem blir betalningsoförmögen på sitt lån och långivaren bestämmer sig för att låta den nuvarande ägaren sälja det för mindre än det återstående lånesaldot. Långivarna är vanligtvis öppna för förhandlingar om en kort försäljning när lånesaldot överstiger fastighetens marknadsvärde, och låntagaren och hypotekslånaren hoppas kunna undvika utmätning. Det är möjligt för veteraner att köpa en bostad med kort försäljning med hjälp av ett VA-backed hypotekslån, så länge bostaden uppfyller VA-riktlinjerna. VA kräver till exempel att bostaden är i ett ”beboeligt” skick. Det föreslagna försäljningspriset måste också motsvara bostadens försäkrade värde. Läs vidare för att lära dig mer om VA home loan short sale-processen!

Veteraner kan kvalificera sig och bli godkända för short sale-hus så länge vissa krav är uppfyllda. Kraven på värdering är till exempel mycket strikta, och VA kommer endast att stödja korttidsförsäljning av bostäder som är i beboeligt skick. Detta innebär att alla nödvändiga reparationer måste göras för att se till att fastigheten är beboelig, och denna kostnad kan falla på köparen. En bank kommer att acceptera eller avvisa ett erbjudande om blankoförsäljning baserat på en jämförande marknadsanalys av fastighetsvärdet som motiverar försäljningsbeloppet.

Potentiella nackdelar med blankoförsäljningsbostäder

Och även om inte alla blankoförsäljningsbostäder säljs under sitt nuvarande marknadsvärde, är det inte ovanligt att hitta en kraftigt rabatterad bostad. Det finns dock också några potentiella nackdelar att ta hänsyn till när man använder ett VA-huslån för att köpa short sale-objekt. Varje situation är annorlunda, men dessa typer av hus kan komma med sina egna problem. Short sale-hus säljs ”i befintligt skick”, så köparen måste ta på sig ansvaret för att åtgärda eventuella befintliga strukturella skador, pågående reparationer och vissa kosmetiska problem.

En annan nackdel är att erbjudanden kan ta lång tid att behandla. Det är inte ovanligt att det tar flera månader innan köparen får ett svar från säljaren. För det första har inte alla fastighetsmäklare erfarenhet av korta försäljningar, och inte alla mäklare har erfarenhet av korta försäljningar och VA-lån. Du kommer att vilja välja en agent och mäklare med erfarenhet inom båda områdena. Anledningen är att en oerfaren mäklare inte kommer att kunna ge säljaren rätt råd och kanske inte heller vet hur man arbetar med bankens ofta komplicerade process för att hantera korta försäljningar och den enorma mängd dokumentation som krävs för en lyckad transaktion. Säljaren måste t.ex. lämna in ett ”paket” till banken med uppgifter om sin ekonomiska situation, som omfattar hundratals sidor, varav många kräver underskrifter och aktuell finansiell information. Fördröjningar skapas när dokumenten inte lämnas in med rätt uppgifter, och banken kan inte granska säljarens ekonomi eller fatta ett beslut om den potentiella korta försäljningen förrän alla nödvändiga dokument i paketet är aktuella och korrekta.

Vad ska jag förvänta mig?

När du börjar leta efter bostäder för korta försäljningar rekommenderar vi starkt att du samarbetar med en erfaren mäklare eller fastighetsmäklare, en person eller ett företag som kan hjälpa dig att navigera i processen för korta försäljningar av VA-huslån. En erfaren mäklare kommer att veta hur man hittar listor över short sale homes och hur man förhandlar fram en bra affär. Det är en bra idé att få ett förhandsgodkänt lån mycket tidigt i processen så att de bankinstitut som är involverade i transaktionen vet att du är en seriös och ekonomiskt trovärdig köpare. Se till att skapa ett köpeerbjudande som innehåller ditt brev om förhandsgodkännande, bevis på att du har pengar och en deposition av en handpenning, och naturligtvis köpekontraktet som ska undertecknas.

Som nämnts ovan kan du vänta så länge som två eller tre månader på att säljaren ska svara med ett beslut eller ett motbud. Dessutom måste bankerna noga väga sitt beslut om en blankoförsäljning eftersom de har mycket på spel i processen. De riskerar trots allt att förlora en hel del pengar och kommer noggrant att granska säljarens ekonomiska situation och köparens köpeerbjudande. Slutligen kommer VA att stödja lånet endast om det visas att bostaden är i lämpligt skick och har ett försäkringsvärde.

Gemensamma misstag vid köp av en blankoförsäljning av en bostad

Se till att du inte gör dessa vanliga misstag när du går in i en blankoförsäljning av ett VA-lån. Det är viktigt att uppmärksamma inspektionen för att se vilka typer av problem som kan finnas med den blankade bostaden. Kom ihåg att VA inte kommer att backa upp ett lån på en short sale om fastigheten inte uppfyller ”beboeliga” standarder. Om du uppmärksammar inspektionsrapporten får du en korrekt bild av ditt nya hems integritet, så att du vet vad du kan förvänta dig om du får det i din ägo och vilka typer av reparationer och ombyggnadsprojekt du kan behöva ta på dig. Finns det några angrepp av gnagare eller skadedjur? Finns det hälsorisker som mögel, bly eller asbest? Vad är tillståndet för hemmets grundläggande struktur, som takets skick?

Vi föreslår att du tittar på denna artikel om vanliga misstag som förstagångsköpare gör, en lista över överväganden som du vill ha i åtanke när du köper ett hus.

SoCal VA Homes kan hjälpa till med korta försäljningar

Om du vill hitta bostäder för korttidsförsäljning och vill att saker och ting ska gå så smidigt som möjligt, kontakta SoCal VA Homes! Short Sales kan vara knepigt, så du vill försäkra dig om att du har en erfaren mäklare. Vi skiljer oss från andra långivare och fastighetsmäklare och du kommer inte att ångra att du arbetar med oss! Veteraner möter ofta en unik uppsättning hinder när de försöker använda sina VA-huslånsförmåner, oavsett om det handlar om en kortförsäljningsprocess för VA-huslån eller ett mer traditionellt husköp. Vi förstår detta och vi kan hjälpa till. Ring oss idag på (949) 268-7742!