Articles

Ingen ring i sikte – Vad man ska göra när han inte friar – Del 1 | TiaTruthteller

Vad man ska göra när han inte friar

Varning: Det här inlägget är inte avsett för flickvänner som är mindre än ett år gamla. Ert förhållande behöver tid att baka och han behöver tid att bedöma din plats i hans liv.

Min övertygelse är att efter ett år är han kanske inte redo att gifta sig, men han kommer att veta om du är en person som han kan tänka sig att gifta sig med.

what-to-do-when-hes-not-proposing

När han inte friar kan det vara tufft. Vill han ha det jag vill?

Så, jag lyssnade på The Bert Show häromdagen (jag älskar deras fokus på relationer) när den här tjejen ringde upp och sa att hon förväntade sig att hennes BF kanske skulle fria någon gång under de kommande sex veckorna. De hade sin femårsdag på gång, Alla hjärtans dag osv. och hon tänkte följa Berts råd och ge sig själv ett mentalt slutdatum. Om han inte friade vid något av dessa viktiga datum skulle hon lämna honom.

Om han inte friar, ta fram ett ”linje i sanden”-datum i huvudet

Bert råder gifta tjejer att låta sina pojkvänner veta att de vill gifta sig, låta det vara, och sedan ha en ”linje i sanden”-dag i huvudet som du lämnar förhållandet vid om det inte blir något frieri. Personligen skulle jag lägga till frieri och en allmän tidsplan för bröllopet, t.ex. våren 2018, och jag har ett par anledningar till det. För det första är det ett tecken på verkliga avsikter att begränsa en säsong. Om detta är för svårt är han förmodligen inte säker inuti.

engagement-ring-plus-timeline-equals-marriage-momentum

För det andra ger existensen av tidslinjen dig både ett konkret sätt att veta om du är på rätt spår och ett enkelt sätt att ta upp det om inte. Kom ihåg att om det är för svårt är hans hjärta inte i det.

Fördelar med den mentala ”Linjen i sanden”-metoden

Jag gillar inte bara den här metoden, jag älskar den. Jag älskar den för att:

1. Det är inte ett ultimatum. Du vet att vi tjejer för alltid kommer att undra om han skulle ha friat utan det!

2. Den gör att du inte ser desperat ut och fokuserar din energi på den enda person du kan kontrollera – dig. Efter att du lugnt och trevligt har framfört din önskan får du hålla tyst om det i stället för att släppa ledtrådar överallt. Ja, han fick en antydan både första och andra gången. De antydningar som har att göra med förlust av frihet är den enda sortens antydningar som män verkar fatta.

3. För att vara kär i dig betyder inte att han vill gifta sig med dig. Det finns massor av killar där ute som är rädda för det ultimata åtagandet som äktenskap är. En del är tveksamma för att de inte haft goda modeller för äktenskap under sin uppväxt. En del är fortfarande sårade efter tidigare hjärtesorg. Vissa är rädda för att förlora hälften i en skilsmässa.

Denna metod innebär att man förbereder sig för ett uppbrott

Oh nej, varför? Därför att du ibland måste ta bort dig själv som ett alternativ för att en kille ska veta att du är vad han vill ha. Detta är en av mina sanningar.

Sanningen: Ibland måste du vara borta för att bli saknad

Det roliga är att män ibland inte tar dig på allvar förrän du inte längre är ett öppet alternativ för dem. Om du håller fast vid din ”linje i sanden”-datum tar du bort dig som ett öppet alternativ, på gott och ont (inget ordspråk avsett). Men att hålla sig till din ”linje i sanden”-datum är problemet. Tendensen är att skjuta det längre och längre varje gång inget händer, om du inte har förberett dig för handling.

(Klicka här för del 2 av det här inlägget)

Till nästa gång,

xoxo,

Tia-Truthteller-signature