Articles

Hur du ska namnge ditt företag för virtuell assistent

Så du har bestämt dig för att gå vidare och bli en virtuell assistent. Du vet vem din målgrupp är, vilka tjänster du kommer att erbjuda och du är redo att sätta igång … allt du behöver nu är att bestämma dig för vad du ska kalla ditt skinande nya företag. Detta är naturligtvis lättare sagt än gjort! Så exakt hur bestämmer du dig för ditt företagsnamn?

Det kan faktiskt vara ganska knepigt och inte bara lite stressigt att bestämma vad ditt företag ska heta.

Å ena sidan är det en formalitet och du behöver bara komma igång, och å andra sidan måste du bestämma dig så att du kan ordna din webbplats, logotyp och visitkort. Om du gör fel kan det bli kostsamt, folk kan bli förvirrade över vad du egentligen gör, och du kanske ändrar din verksamhet/fokus/plats senare och måste byta varumärke helt och hållet.

Vad är inte idealiskt.

Hur bestämmer du dig då för ett företagsnamn?

Det finns några olika vägar att gå:

Använd ditt eget namn

Jag personligen valde det här alternativet och valde Munro PA Services i stället för Munro VA Services, eftersom jag kände att de flesta människor visste vad en assistent var, att var och en av mina klienter skulle se mig som sin egen personliga assistent (jag erbjöd också dagboks- och reseadministration när jag startade företaget) och att det gjorde jobbet för vad jag behövde för att jag skulle kunna få igång mitt förbannade företag!

Att använda ditt eget namn kanske inte fungerar så bra om du vill utöka eller sälja ditt företag senare, men det är ett ganska bra alternativ överlag. Även om din SEO inte är toppklassig än, kommer din webbplats ändå att hittas om din webbplatskopia förklarar vad du gör och var du gör det. Dessutom kommer du huvudsakligen att dela ut ditt visitkort eller hänvisa folk till din webbplats själv i början ändå snarare än att förlita dig på att bli hittad via Google.

Då jag använder mitt eget namn har jag också antytt att det bara är jag. Jag skulle kunna säga ”vi” i alla mina texter på webbplatsen, men jag arbetar själv och vill inte ge intryck av att det finns ett team av människor när det inte gör det. Jag hatar när folk gör det personligen – jag kan se att det bara är du, så varför säger du ”vi”? Börja inte med att ljuga.

Använd ett generiskt namn

Det finns många företag som bara använder ett generiskt namn där man inte riktigt vet vad de gör. Men de är främst stora globala företag som har råd att låta det spela ingen roll

Spela ut det

Om du har orden för den huvudsakliga tjänsten eller förmånen som du erbjuder, t.ex. administration, sekreterare, kontor, röjning osv. i företagsnamnet talar du om för folk exakt vad du gör och ger även sökmotorerna en hjälpande hand. Så du kan blanda något av ovanstående alternativ som jag gjorde.

Frågor att tänka på

 • Vilka tjänster kommer du att erbjuda? Att ha orden Admin eller Transkription i titeln är inte bra om du senare byter nisch
 • Virtuell assistent eller personlig assistent? Du kan naturligtvis byta ut dem i texten på din webbplats, men du är fast med det du väljer om du väljer ett av dem som ditt egentliga företagsnamn
 • Är det någon annan som redan har namnet och liknar det något tvivelaktigt, t.ex. en porrsida eller någon annan helt orelaterad och oönskad verksamhet?
 • Kan folk se vad du gör för att försörja dig?
 • Har du tänkt att ha en slogan? Min slogan för Munro PA Services fick jag faktiskt av en nätverksvän när jag förklarade vad jag gjorde för folk. Han sa: ”Det finns ingen app för det du gör”, och så föddes en slogan!

Vad du INTE vill göra

 • Välj ett namn som du alltid måste stava till eller förklara för folk.
 • Välj något för gulligt, annars blir du inte tagen på allvar.
 • Välj en ordvits eller en ordlek om det inte verkligen är otroligt genialt och kommer att stå sig genom tiderna. Jag såg en gång en VA som hette Magnum PA och jag tyckte att det var fantastiskt.
 • Har du en olämplig webbadress? Pen Island kan översättas till penisland.com vilket INTE är bra!
 • Lyssna på alla runt omkring dig. Kör din lista förbi vänner och familj och notera deras feedback, men kom ihåg att det är ditt företag och ditt beslut.
 • Välj något som inte kommer att översättas bra till en logotyp.
 • Gör den platsspecifik om du tror att du kanske kommer att flytta till en annan stad en dag!

Min DIY VA-kurs täcker allt det här och allt annat som du behöver för att starta ditt eget VA-företag