Articles

Den kompletta guiden för att få en dejt på semestern

image

En flört på semestern kan vara rolig … men se bara till att följa dessa regler. (Foto: iStock)

Att ge sig ut på en passionerad semesterflört är något vi alla har drömt om någon gång i livet.

Kombinationen av en exotisk plats och lockelsen av en attraktiv främling kan verka som en saga, även om dessa känslor är flyktiga.

Enligt en nyligen genomförd studie från TripAdvisor uppger 58 procent av de tillfrågade att de har inlett en semesterromantik, och om min erfarenhet är något att gå på (het australiensisk kille i Sydney, 2003) kommer de inte att glömma sina möten på kort tid.

Men även om sol, sand och sex verkligen kan ge fantastiska minnen finns det risker med att träffa den där underbara mystiska mannen eller kvinnan som du har gett sexiga ögon åt på andra sidan poolen.

För att se till att du får ut så mycket som möjligt av din semesterköpsmöjlighet och förblir säker medan du blir uppvaktad i vågorna eller serenad i backen, ska du ta del av de här bästa tipsen:

DON’T

image

Romantik bör inte vara det enda du tänker på. (Foto: iStock)

Förklara inte romantiken till fokus för din semester

Oavsett om du reser ensam eller med en grupp vänner, ställer du in dig själv på att misslyckas om du gör uppgiften att hitta ett romantiskt möte till fokus för din resa. Allt du kommer att ha uppnått är att spendera pengar och semesterdagar på en resa som inte har levt upp till förväntningarna. Istället ska du uppskatta din semester för vad den är, och om en het dejt kommer med på resan är det en bonus. Och låt oss vara ärliga, desperation är inte sexigt.

Förändra inte dina planer

Avbryta den där utflykten för att rida på hästar på stranden eller förlänga vistelsen med ett par extra dagar kan tyckas vara en bra idé vid tillfället. Men om du gör det för en eventuell vistelse mellan lakanen kan det hända att du känner annorlunda när du väl är hemma. ”Se till att du, även om du har legat med någon, ändå åkte på semester för att göra det du tycker om”, säger sex- och äktenskapsexperten Dr Jane Greer. ”Bevara din egen tid iväg och på egen hand och gör de saker du vill göra.” Försök att hålla er till den resplan som ni planerade före resan. Att ändra din agenda för ett förhållande som har liten chans att hålla längre än till slutet av veckan kommer bara att leda till att du ångrar dig.

Historien fortsätter

Relaterat: 10 hemligheter för att få kärleken på distans att fungera

Förvänta dig inte att bli förälskad

Men även om tanken på att gifta sig med servitören och tillbringa resten av livet på Ibiza kan verka fantastisk vid tillfället, är det tyvärr osannolikt att du är den första (eller sista) bruden som har haft den drömmen. ”Se till att du är en tjej med ett engångsligg eftersom sex på semestern med en främling med största sannolikhet kommer att vara en engångsföreteelse”, råder sex- och relationsexperten Carrie Borzillo, som har skrivit boken Cherry Bomb: The Ultimate Guide to Becoming a Better Flirt, a Touher Chick, and a Hotter Girlfriend and to Living Life Like a Rock Star.

”Förvänta dig inte att bli kär. Förvänta dig inte att han/hon ska flyga ut och besöka dig. Förvänta dig inte ens ett sms nästa morgon”, tillade Borzillo. ”Var i ögonblicket och ägna dig åt din sexualitet. Det är okej att ha ett engångsligg och aldrig se honom/henne igen så länge du respekterar och skyddar dig själv.”

image

Ha kul, men drick med måtta. (Foto: iStock)

Drick inte för mycket

Och några cocktails vid poolen kan vara bra för att sänka dina hämningar och ge dig mod för en eventuell romantisk träff, men en Sex on the Beach för mycket kan faktiskt vara farligt. ”Se till att bara dricka måttligt”, råder dr Greer. ”Gå inte vidare (med ett kärleksförhållande) berusad och oförmögen att göra medvetna val om vad du vill/inte vill engagera dig i eller vad du känner dig bekväm med att göra.”

Bortsett från att få alkoholförgiftning och potentiellt förstöra resten av semestern kan för mycket drickande också göra dig mer sårbar för stöld, övergrepp och sexuella övergrepp, enligt National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism (NIAAA). Om du ska dricka alkohol ska du vara ansvarsfull. Tänk sexigt och avslappnat, inte slarvigt.

Ta inga risker

Om du inte skulle lämna en bar med någon du just träffat hemma, bör du inte heller överväga det på semestern. Lita på dina instinkter. Om du känner dig osäker, obekväm eller om det är något som inte känns rätt, följ din magkänsla. Lämna platsen och bege dig omedelbart till en säker plats.

Släpp inte heller ner garden. Att vara på semester skapar en falsk känsla av säkerhet som kan göra dig sårbar. Anta inte att andra semesterfirare har ditt bästa för ögonen. ”Varningen för ’främlingsfaran’ som dina föräldrar berättade om när du var liten gäller fortfarande som vuxen, särskilt om du ska ha sex med en främling. Säker sex handlar inte bara om att använda kondom, utan också om att förhindra att du hamnar på nyheterna klockan fem”, säger Borzillo. ”Jag frågade en gång en kille om jag kunde ta ett foto av hans körkort så att jag kunde mejla det till min vän innan jag skulle gå hem med honom. Han var villig att göra det. Om du inte vill gå så långt måste du åtminstone veta hans fullständiga namn och kanske till och med ta en söt selfie tillsammans så att du kan skicka ett sms till din vän och låta honom eller henne veta var du är och vem du är med.”

Var också försiktig med vad du lägger ut på sociala medier. Att ge ut din position kan utsätta dig för en risk. Känn till det lokala området och ha viktiga nummer till hands – numret till polisen, ditt hotell, ett legitimt taxibolag osv.

DO

image

En flört är roligare om du faktiskt får kontakt med personen. (Foto: iStock)

Var selektiv

Bara för att du är på semester betyder det inte att du ska sänka dina krav och satsa på den första personen som visar intresse. Ingen vill se tillbaka på en semester med ånger. Att vara selektiv är alltid en bra idé, och att undvika att ragga upp med personer som bor på ditt hotell, eller i din resegrupp, kommer troligen att förhindra de pinsamma blickarna efter ett nattligt stånd runt poolen nästa dag.

Håll ihop

”Följ alltid den gyllene regeln”, säger Bree Schwartz från Fight Back on Spring Break, ett resesäkerhetsprogram som riktar sig till studenter. ”Kom med dina vänner och åk med dina vänner.”

”Se upp för varandra. Om du ser någon som inte ingår i din grupp i en potentiellt dålig situation, se upp för dem också. Att vara en aktiv åskådare är det bästa sättet vi kan arbeta tillsammans för att stoppa våld av alla slag”, förklarar Schwartz.

Relaterat: Hennes servitör på kryssningen blev hennes livs kärlek

Använd skydd

Om du ska ta din romans till nästa nivå ska du alltid, alltid, alltid, alltid skydda dig själv. ”Du måste vara ansvarsfull när det gäller att vara sexuellt aktiv”, säger dr Greer, som är författare till boken What About Me? Stoppa själviskheten från att förstöra ditt förhållande. ”Använd inte bara preventivmedel, utan använd kondom för att skydda dig mot alla typer av könssjukdomar. Ha ett samtal om sexuell hälsa innan ni hoppar i säng. Du vill inte ta med dig några oönskade ’souvenirer’ hem.”

image

Prova något nytt … varför inte? Du är på semester! (Foto: iStock)

Gå utanför din bekvämlighetszon

Att ha en flört på semestern är ett perfekt tillfälle att prova något nytt. Om du alltid väntar på att någon annan ska ta första steget, prova att erbjuda någon att bjuda på en drink. Eller om du vanligtvis går på brunetter, flirta med någon med blont hår för omväxlings skull. Så länge du är säker och inte tar några risker med din hälsa och säkerhet kan semesterflirtar vara ett bra tillfälle att tänja på dina egna gränser.

Var beredd … på att det tar slut.

Enligt TripAdvisor-undersökningen tar 93 % av semesterromantikerna slut. Faktum är att över 75 % av dem är slut innan ni ens har lämnat semesterorten. Naturligtvis finns det alltid undantag från regeln, men försök att inte bli alltför känslomässigt fäst vid din nya beundrare.

”Var mycket tydlig med vad ditt mål är. Du vill ha en fantastisk semester, och om du träffar någon som du är attraherad av är du bekväm med att vara sexuell med honom eller henne”, säger dr Greer. ”Men förstå att du kanske aldrig hör av dem igen. Om du hoppas att de i efterhand kommer att ringa dig eller hålla kontakten är det bättre att du inte ligger med dem.”

Med andra ord, njut medan det varar.

VISA: De bästa reseråden vi någonsin fått

Låt Yahoo Travel inspirera dig varje dag. Häng med oss på Facebook, Twitter, Instagram och Pinterest.