Articles

Den här sexleksakens virtuella orgasmcoachningstjänst ger en ny innebörd åt telemedicin

Baci, som påstås vara italienskt för ”kyss”.
Foto: Lora DiCarlo

Sexteknologi var en ny kategori på CES 2020 – ett evenemang som på något sätt bara var för några månader sedan – men det var framför allt Lora DiCarlos Baci-leksak som dominerade utställningsgolvet. Den prisbelönta Baci lanseras idag tillsammans med företagets nya virtuella coachningstjänst för sexuellt välbefinnande – eftersom det är tråkigt att stanna hemma och det finns säkert värre sätt att underhålla sig själv.

Renoverad video

Den här webbläsaren har inte stöd för videoelementet.

Baci, liksom Lora DiCarlos andra Osé-sexleksaker, syftar till att ”bryta ner orgasmbarriärer” via en del avancerad mikrorobotik och biomemetik. Det vill säga, du kan tekniskt sett inte kalla dem för dildos eller vibratorer, för det är inte så de fungerar. Baci är inte bara kroppssäker, vattentät och uppladdningsbar, utan är också anmärkningsvärd för att den ska efterlikna mänsklig beröring. Den mikrobotiska tekniken och luftflödestekniken är tänkt att återskapa ”känslan av en mun, läppar och tunga över klitoris”. Pressmeddelandet går in på några mer beskrivande termer – saker som ”lätt sug”, ”blandad orgasm” och ”rytmiskt trummande” – men tanken är att det är en apparat som är tänkt att hjälpa de av oss som har en klitoris att få orgasm lättare.

G/O Media kan få provision

Anvisning

”Den största amerikanska marknaden för orgasmprodukter är den största i USA. studien om kvinnlig sexuell dysfunktion, från American Sexual Health Association, visade att 21 % av kvinnorna inte kan få orgasm trots att de är upphetsade, vilket är något som vi ville ta itu med med Baci och vår heltäckande strategi för egenvård”, säger Lora Haddock DiCarlo, vd och grundare av Lora DiCarlo, i ett uttalande.

Det är också anledningen till att Lora DiCarlo nu lanserar WellSx – virtuella, 1 till 1-sessioner med coachning för sexuellt välbefinnande. Programmet innebär enligt uppgift 50-minuterssessioner med en certifierad coach för sexuellt välbefinnande och syftar till att ta itu med problem som skam, skuldkänslor, låg libido, lågt självförtroende osv. Företaget har också skapat en webbplats där människor kan utbilda sig om bättre sex via hur man gör, intervjuer med experter, grundläggande information om orgasmer och kroppen samt tips om hur man hittar rätt leksaker.

Reklam

Det är sant att Baci och WellSx är lite dyra – Baci säljs för 160 dollar, medan enstaka WellSx-sessioner kostar 120 dollar och ett 4-pack kostar 432 dollar. Med det sagt har sexteknologi länge kämpat för att behandlas med samma respekt för tekniska landvinningar som andra prylar. Man behöver bara se hur Lora DiCarlo behandlades på CES 2019 för att se det – troligen för att detta är en kategori som till stor del leds av personer som identifierar sig som kvinnor, för kunder som identifierar sig som kvinnor. (Mer allmänt sett sträcker sig detta ännu längre till bristen på finansiering som går till nystartade företag som grundats av icke-manliga entreprenörer i Silicon Valley). På CES 2020 var den överväldigande majoriteten av sextekniska utställare små företag som ägdes av kvinnor.

Men även om Baci- och WellSx-sessionerna kan vara dyra är de objektivt sett bra på många nivåer. Till att börja med vet alla att skydd i hemmet kan göra folk galna och att orgasmer är en bra form av stressavlastning. Men på ett allvarligare plan är det uppmuntrande att se teknik användas för att förespråka sexpositiv hälsa, istället för att förpassas till något skumt hörn av internet.

Reklam

Konsumentteknologireporter på dagtid, farlig nudel på kvällstid. Nej, jag är inte K-Pop-stjärnan.