Articles

Betydelse av enhörningstatueringar

Enhörningar har fascinerat många. Om de har förtrollat dig också är det ingen dålig idé att bära en enhörningstatuering, förutsatt att du känner till den sanna innebörden av enhörningstatueringar!

Är enhörningar äkta? Ingen vet riktigt. Det finns många teorier som kretsar kring denna legendariska antilop. Otaliga fabler och bästsäljare har haft referenser till denna mytologiska varelse för dess utopiska representation. En miscellanea från den magiska världen, från förebådare till de som inte får nämnas vid namn tror på den kraft som denna fantastiska varelse kan trolla fram. Så vid det här laget är orsaken till enhörningarnas popularitet bland mugglare som oss ganska uppenbar. Om det är någon som kan intyga att dessa arter existerar så är det alla från häx- och trollkarlsvärlden. Men eftersom den här världen är skickligt skyddad av Muggle-Repelling-Charm kan vi bara ha visuella bilder av enhörningar. Kanske är detta anledningen till att vi är så fascinerade av den. Tatueringar av enhörningar har varit kända sedan slutet av sextiotalet fram till idag.

Enhörningens betydelse

Tatueringar av enhörningar ritas i allmänhet med lila, ljusblått och vita nyanser. De flesta fiktiva djur uppstår av mänsklig rädsla, men enhörningar förknippas med kysk beteende, söta jungfrur och Jungfru Maria. Enhörning nämns i Bibeln som ett vilt otämjt djur. Men när den fick upp ögonen för Jungfru Maria vilade den sitt huvud i hennes knä. Endast jungfruliga jungfrur kunde tämja enhörningar, vilket i senare skeden gjorde dem till en symbol för äktenskaplig trohet. Därför är tatueringar av denna varelse ett symbol för renhet. Avbildningen av en enhörning som sitter bredvid Jungfru Maria visade att den har en förmåga att känna igen de sanna jungfrurna. Man tror att endast jungfrur kunde bestiga enhörningen.

Intrikata gobelänger har scener av enhörningsjakt i gamla tider. Ett sådant konstverk från den gotiska eran hänger på Metropolitan Museum of Art i New York. Tapetet berättar en historia om en jungfru som förtrollar enhörningen och får den att bo hos henne i slottet. På 1400-talet porträtterades denna magiska enhörning med lejonsvans och getklackar, vilket representerade den fria viljan. Bilden visar en trasig kedja som symboliserar varelsens kraft att bryta sig loss och en färdighet att aldrig mer bli fångad. Enhörningens horn är känt för att vara ett afrodisiakum, vilket kastar ljus över det intressanta förhållandet mellan jungfrur och enhörningar!

Enhörningens historia

Historiker har sett avbildningar av det enhörnade djuret på några få sigill från Indusdalscivilisationen, som ansågs vara av hög social rang. Även om enhörningar inte nämns i den grekiska mytologin var de grekiska naturhistoriska författarna mycket övertygade om att det fanns enhörningar. Anspelningar på enhörningar har gjorts av Ctesias, som var en grekisk läkare och historiker. Andra, som Aristoteles, Plinius (romersk naturhistoriker), Aelian (romersk författare) och Strabo (romersk geograf) har nämnt tvåhorniga hästar i sina verk. Dessa kan vara förfäder till noshörningen eller den indiska oxen. I den kinesiska mytologin finns sällsynta hänvisningar till enhörningen som ett gott omen. Kejsar Fu Hsi, som regerade för 5 000 år sedan, har skrivit om enhörningar på hemligt språk. År 2697 f.Kr. skrev Huang Di återigen om att en enhörning observerats, vilket anses vara ett gott omen. Fram till i dag finns det dock inga empiriska bevis för att enhörningar existerar.

Tatueringar av denna mytiska varelse är således ett emblem för renhet, kyskhet, fri vilja, magiska krafter och unikhet. Dessa magnifika tatueringar är en representation av evig grace, obestridlig finess och oövervinnelig anda, som du måste bära upp i ärmen!

Tribal Unicorn Tattoo

Prancing Horse Tattoo