Articles

Access till skidbacken för att lindra COVID

Av Andru McCracken

I en rapport till Valemounts kommunfullmäktige konstaterade Silvio Gislimberti, ansvarig för den ekonomiska utvecklingen, att vägen för att återuppbygga ekonomin efter COVID-19 borde gå neråt. Som i utförsåkning.

Gislimberti informerade rådet om att Community Economic Recovery Infrastructure Program (CERIP), ett provinsiellt bidrag, skulle kunna användas för att bygga en bro över McLennan River till en föreslagen skidbacke på Mount Trudeau.

Gislimberti sa att Valemount Glacier Destinations Ltd., som är den nuvarande innehavaren av kontraktet för Recreation Controlled Area, skulle bidra till projektet genom att tillhandahålla konstruerade broritningar och en geoteknisk undersökning av brofästena.

Den föreslagna skidbacken visas strax väster om Valemounts flygplats (flygplatsen syns i det nedre vänstra hörnet).

”När bron väl är färdig skulle den kunna ägas och drivas av Valemount Community Forest. Bron kommer också att innebära betydande kostnadsbesparingar för skogsbruket i McLennan-dalen”, sade han.

På kort sikt skulle bron underlätta tillgången till en gemenskapslift med handtag som planeras av Valemount Ski Society. Gislimberti sade att skidföreningen håller på att ansöka om tillstånd för att driva en gemenskapsskidbacke genom Mountain Resort Branch of the Province of BC.

Han uppskattade kostnaden för bron till 850 000 dollar.

Gislimberti sade att bidraget syftar till att stödja provinsens mål om motståndskraft och de framväxande behoven i B.C.:s postpandemiska ekonomi genom att investera i projekt som tar hänsyn till fördelarna för invånarna, de lokala företagen och förbättrar besökarnas upplevelse.

”I samarbete med Valemount Ski Society och med stöd av de lokala organisationerna VARDA, YORA, Valemount Chamber och Community Forest rekommenderar personalen att byn lämnar in en ansökan till en bro över McLennan River, 3.6 km väster om Valemounts flygplats, för att avsevärt underlätta tillträdet till West Ridge-området och Mount Trudeau”, sade han.

”Detta är ett spadtaget projekt som kommer att ge lokala arbetstillfällen och omedelbar ekonomisk stimulans för Valemount och Robson Valley. Denna nya del av infrastrukturen kommer att vara öppen för allmänheten och vara både samhälls- och besöksorienterad. Projektet kommer också att stödja återhämtningen av turistsektorn i

Valemount och Robson Valley genom att ge en ny tillgång till en oöverträffad upplevelse i Rocky Mountains, nämligen den fantastiska utsikten över Mount Robson från Premier Range.”