Articles

5 anledningar till varför Alla hjärtans dag är en dum helgdag

Valentinsdagen är precis runt hörnet och med den kommer många blandade känslor. Det kommer att finnas tjejerna som postar om hur sorgligt deras liv är och hur singel de är. Sedan kommer det att finnas tjejerna som svämmar över hur bedårande deras pojkvän är. Jag har tillbringat en del alla hjärtans dag som singel och en del som är upptagen, men i vilket fall som helst har jag bestämt mig för att jag hatar alla hjärtans dag.

1. Alla hjärtans dag är helt enkelt en marknadsföringsstrategi för företag. Denna helgdag gör par skyldiga att köpa choklad, rosor, smycken osv. till varandra. Sedan förväntas paren spendera extra pengar på en fin restaurang eller en dejtaktivitet. Det är främst företagen som drar nytta av denna helgdag. Människor bör kunna älska varandra utan att en viss dag på året får dem att känna att de måste spendera pengar för att visa sin uppskattning för någon.

2. Du bör älska din partner varje dag på året. En dag på året ska inte definiera när du visar din tillgivenhet för den person du älskar. Det är oundvikligt att du kommer att älska din käresta vissa dagar mer än andra. Det är dessa dagar som du bör visa din person hur du känner för honom eller henne. Låt inte kalendern definiera ditt kärleksschema.

3. Alla hjärtans dag gör singlar ledsna. Vad är poängen med att ha en helgdag som gör halva befolkningen olycklig? Det finns så många starka individer som trivs med att leva singellivet och det borde inte finnas en helgdag som får dem att ifrågasätta sitt beslut att vara singel.

4. Många par gör slut precis innan Alla hjärtans dag. Människor börjar utvärdera sina relationer vid den här tiden och om det är stökigt kan de upptäcka att det är svårt att planera en utekväll. Istället för att arbeta igenom saker och ting bestämmer de sig helt enkelt för att göra slut. Andra gör slut för att de inte vill ta itu med trycket från Alla hjärtans dag, särskilt om förhållandet är relativt nytt. Det är ironiskt hur en helgdag som man trodde skulle främja kärlek orsakar så många uppbrott.

5. Alla hjärtans dag stöder könsstereotyper. Män förväntas planera någon tjusig utekväll med sin käresta och köpa blommor till dem. Vad hindrar män och kvinnor från att arbeta tillsammans för att planera en trevlig kväll som de båda kommer att njuta av. Låt oss göra slut på denna föråldrade tradition.

Denna Alla hjärtans dag ska du komma ihåg att älska den viktigaste personen i ditt liv – dig själv. Skäm bort dig själv med choklad med 50 % rabatt den 15 februari och kom ihåg att det inte är att vara i ett förhållande eller att vara singel som definierar dig.