Articles

11 sajter som Upwork för frilansare som behöver kunder snabbt

Det råder ingen tvekan om att sajter som Upwork kan vara ett snabbt sätt att hitta nya kunder och få frilansjobb.

Jag brukade vara skeptisk till sajter som Upwork och trodde att det bara var lågpriskunder som hängde där – i väntan på att dra nytta av intet ont anande frilansare.

Efter att ha lärt mig mer om sajter som Upwork måste jag erkänna: jag hade fel.

Jag tillbringade ett helt år med att kolla in via podcast varje vecka med min vän Andy som sa upp sig från sitt jobb för att börja frilansa på heltid. Efter att ha lärt sig hur man får jobb på Upwork spenderade Andy de första 18+ månaderna av sin frilanskarriär på heltid med att enbart använda plattformen.

Och han gjorde det riktigt bra för sig själv.

Han höjde sina priser om och om igen tills han tjänade VÄLDIGT mycket mer än vad han någonsin gjorde när han arbetade för någon annan.

Jag medger att det finns en del frilansare som aldrig kan få sajter som Upwork att verkligen fungera för dem. Jag förstår. Webbplatser som Upwork kan vara överfyllda i vissa nischer och man måste verkligen arbeta hårt för att sticka ut.

Psst…Vi håller på att bygga upp en grupp av smarta, begåvade frilansare för att stötta varandra på LinkedIn. Vill du vara med?

Om du bara har börjat som frilansare, eller om du kanske vill frilansa lite vid sidan om, kan sajter som Upwork ge dig ett enkelt och jämnt flöde av potentiella nya projekt för att hjälpa dig att komma igång som frilansare.

Om Upwork i sig självt är ett ganska bra alternativ för att komma igång som frilansare, finns det en hel del Upwork-konkurrenter som kan ge dig den fot i dörren du behöver för att komma igång som frilansare också.

Men även om det kanske inte är en perfekt långsiktig strategi att använda webbplatser som Upwork för resten av din frilanskarriär är det ett bra sätt att bygga upp din portfölj och lära dig hur det är att arbeta med kunder.

Därifrån kan du gå igenom vår lista över de bästa webbplatserna för frilansjobb från hela webben och se vad som annars skulle kunna vara bra för dig.

Och låt oss gå igenom listan.

FlexJobs

Freelance Job Sites - Flexjobs

Freelance Job Sites - Flexjobs

En sajt som förtjänar en plats på vår lista över sajter som Upwork baserat på det rena antalet jobbannonser de har är FlexJobs. De har dussintals kategorier för frilansare av alla slag vilket innebär att det är praktiskt taget omöjligt att inte hitta en klient eller två med hjälp av Flexjobs.

SolidGigs

Sites like Upwork - SolidGigsJag måste också nämna SolidGigs i den här listan. Även om det tekniskt sett inte är en av de många Upwork-konkurrenterna filtrerar SolidGigs genom dussintals sajter som Upwork och andra frilansjobbsidor och handplockar sedan de bästa alternativen för dig varje vecka.

Om du är trött på det ändlösa bläddrandet på sajter som Upwork kan du prova SolidGigs för bara 2 dollar.

Fiverr

Sites like Upwork - Fiverr

Om du inte har varit inne på Fiverr på sistone borde du verkligen kolla in det. De har verkligen tagit den här sajten till nya platser. Medan det förr var en sajt där en frilansare kunde få betalt 5 dollar för att göra lite lätt arbete, tar frilansare nu ut hundratals eller till och med tusentals dollar för vissa av sina gig.

Med sitt förvärv av faktureringsverktyget AND.CO har Fiverr verkligen ökat sitt spel för frilansare, vilket gör dem till en extremt giltig Upwork-konkurrent.

Freeup

Byggd med idén att koppla ihop kunder med frilansare av hög kvalitet är Freeup en premiummarknadsplats som ligger en bit ovanför andra sajter som Upwork, Fiverr eller andra sajter som kanske ligger lägre på kvalitetsskalan.

Haken? Du måste ansöka om att bli accepterad som premiumfrilansare på Freeeups webbplats. Om du blir godkänd kommer du dock sannolikt att få högre priser som betalas av kunder som inte försöker att få dig att betala för mycket.

Toptal

Sites like Upwork - Toptal

Ett annat företag som försöker höja ribban för sajter som Upwork är Toptal. Det står för ”Top Talent” och deras mål är att bara ta in de bästa 1-2 % av frilanstalangerna som ansöker hos dem.

Med det sagt är det väldigt svårt att bli accepterad som frilansare på Toptal. Men om du letar efter sajter som Upwork som är av lite högre kaliber kan Toptal vara en bra lösning för dig.

Freelancer

Sites like Upwork - Freelancer

En av de kanske mest similare sajterna som Upwork på marknaden är Freelancer. De har en stadig ström av nya frilansjobb för frilansare av alla discipliner och har en ganska låg inträdesbarriär. Du kan också bläddra bland de flesta jobben innan du ens loggar in.

GURU

Sites like Upwork - GURU

Vad jag gillar med GURU är att de, till skillnad från några av dessa Upwork-konkurrenter, har vad som verkar vara en oändlig lista av discipliner och nischer. Så även om du har en obskyr favoritsyssla är chansen stor att de har kunder som letar efter dig.

Upwork

Sites like Upwork - Upwork

Självklart måste jag nämna Upwork någon gång i den här listan. Även om det finns många kvalitetssajter som Upwork, är det få som har historien och den robusta förmågan att snabbt skaffa dig frilanskunder.

Om du precis har börjat särskilt, prova Upwork och se om det passar dig. Du kan också kickstarta din framgång på plattformen med vår guide som förklarar hur du får jobb på Upwork på 7 dagar (utan erfarenhet).

PeoplePerHour

Sites like Upwork - People Per Hour

Nästa på listan över webbplatser som Upwork är PeoplePerHour. Som du kanske kan gissa utifrån deras namn är en sak som skiljer denna Upwork-konkurrent åt är att de främst fokuserar på arbete som du kan få betalt per timme för att utföra.

Och även om detta kanske inte passar dig om du är mer av en frilansare med värdebaserad prissättning eller som tar betalt per projekt, så är det ändå ett bra alternativ för att få in en fot i dörren med nya kunder och bygga upp din portfölj.

Hubstaff Talent

Sites like Upwork - Hubstaff Talent

Vad som är bra med den här nästa sajten är att den liknar Upwork, men att den är gratis. De tar ingen hittelön som många av dessa Upwork-konkurrenter gör. Hubstaff Talent är ett bra sätt att hitta nya kunder och börja bygga upp din portfölj.

Och även om de har många heltidsanställningar (vilket kanske inte är vad du letar efter som frilansare) har de också många deltids- eller kontraktsjobb.

Credo

Sites like upwork - Credo

När det gäller sajter som Upwork har nästa sajt det snävaste fokuset jag har sett. Det är inte nödvändigtvis en dålig sak, men Credo fokuserar främst på frilansare inom SEO, PPC eller digital marknadsföring.

Om du inte faller in i någon av dessa kategorier behöver du inte oroa dig: det finns många andra Upwork-konkurrenter på listan här. Men om du är expert på SEO, PPC eller digital marknadsföring kan Credo vara en bra lösning för dig.

Outsourcely

Sites like Upwork - Outsourcely

Vår sista rekommendation är tekniskt sett en webbplats som liknar Upwork, men vi tyckte att den är ganska grundläggande. Outsourcely har som mål att koppla ihop frilansare med nystartade företag som har en snäv budget men behöver extra talang under en kortare tid.

Behövs det mer?

Om du fortfarande letar efter fler sajter som Upwork där du kan få frilansklienter snabbt, kan du prova att ladda ner vår kostnadsfria e-bok: Om du är på jakt efter webbplatser som Upwork men inte vet var du ska börja, har du nu 10+ nya bra alternativ att granska.

Håll i minnet att alla Upwork-konkurrenter inte är lika – och att du efter ett tag kanske upptäcker att inte ens Upwork passar dig.

Hur du än väljer att gå vidare önskar jag dig lycka till med att hitta dina nästa frilansklienter!

Fortsätt konversationen…

Nästan 10 000 av oss har dagliga konversationer i vår kostnadsfria Facebook-grupp, och vi vill gärna se dig där. Gå med!