Articles

NYRR Women’s Half-Marathon – Manhattan, NY – 4/18/2021

Celebrating Sisterhood in Central Park

Een frisse lentedag verwelkomde zondagochtend meer dan 6.100 vrouwen in Central Park voor de SHAPE Women’s Half-Marathon. Met een 15-jarige traditie van empowerment van vrouwen van alle leeftijden en capaciteiten, draait deze race om zusterschap. In feite was Central Park vol met bekende gezichten.

De race omvatte het derdejaarlijkse Women Run the World Relay & Mentorship Program, dat 13 opmerkelijke vrouwen eerde en de belangrijke rol liet zien die vrouwen spelen als leiders en beïnvloeders, terwijl ook het belang van het ondersteunen, inspireren en empoweren van de volgende generatie vrouwen werd benadrukt. Elk van de 13 genomineerden werd gekoppeld aan een mentee uit het Run for the Future-programma van de NYRR, dat middelbare scholieren uit New York City traint om hun eerste 5K wedstrijd te lopen, zelfvertrouwen op te bouwen en te versterken, en geld te verdienen voor hun studie. Elk paar liep of liep een deel van een mijl van het parcours als onderdeel van een estafetteteam.

De eerste plaats in de race van vandaag was voor Askale Merachi van Urban Athletics, die de finish passeerde in 1:15:18, bijna vier minuten voor de als tweede geplaatste Kate Pallardy van Central Park Track Club-New Balance, die finishte in 1:19:11. CPTC’s Mary Bida behaalde de derde plaats in 1:23:40.

Als eerste komt Askale Merachi van Urban Athletics Club over de finishlijn van de @shapehalf! #WomenRunTheWorld